in

Više od 2,5 miliona KM za razvojne projekte iz namjenske industrije

Vlada Federacije BiH je donijela Odluku o izboru korisnika sredstava utvrđenih u Budžetu FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Kapitalni transferi javnim preduzećima – Finansiranje razvojnih projekata u Federaciji BiH iz oblasti namjenske industrije”.

U skladu sa Programom utroška, ovom odlukom utvrđuje se raspodjela iznosa od ukupno 2.699.872 KM prema odobrenim zahtjevima za finansiranje razvojnih projekata privrednih društava iz oblasti namjenske industrije. Tako je za Igman d.d. Konjic odobrena dodjela 387.114 KM, Binas d.d. Bugojno iznos od 436.744 KM, Pretis d.d. Vogošća iznosu od 426.818 KM, BNT Tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik iznosu od 476.448 KM, Zrak d.d. Sarajevo iznosu od 287.854 KM, TRZ Hadžići d.d. Hadžići iznosu od 337.484 KM, te za UNIS ,,GINEX” d.d. Goražde iznos od 347.410 KM.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će s korisnicima granta sklopiti ugovore o realizaciji dodijeljenih sredstava, s precizno definisanim elementima za njihovom utrošku, te pravima i obavezama ugovornih strana. Korisnici su dužni ovom ministarstvu dostaviti izvještaje i materijalne dokaze o utrošenim grant sredstvima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuReport

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

VJETAR NOSI SVE PRED SOBOM: Pogledajte kakvu štetu je nanio u našoj zemlji

NAJGORA USLUGA IKAD: Leyli i Izetu Hajroviću prisjeo odmor