in

HRT: Koronavirus – preminulo 56 osoba, 3603 novozaražena

Slatka-Tajna.Eu

U posljednja 24 sata zabilježena su 3603 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Aktivnih je slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 20691. Među njima je 2136 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru njih 240. Preminulo je 56 osoba.

➡️
Sve o koronavirusu 
➡️ Hoće li nacionalni lockdown biti neizbježan?
➡️ Capak u Dnevniku HTV-a: Nove mjere za ugostiteljske objekte, zatvaraju se kina
➡️ Predsjednik: Svi bi se trebali cijepiti, računam na građansku svijest

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 111 617 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 1501 preminula, ukupno se oporavilo 89 425 osoba, od toga 2017 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 45 518 osoba.

Do danas su testirane ukupno 702.242 osobe, od toga 10.194 u posljednja 24 sata.

➡️ U Hrvatskoj danas bilježimo rekordne brojke novozaraženih, ne samo na nacionalnoj razini, već i u Primorsko-goranskoj i Osječko-baranjskoj županiji. U Gradu Zagrebu imamo 595 novih slučajeva, javlja HTV-ova reporterka Ruža Ištuk.

– Zabrinjavajuć je podatak da je Hrvatska po broju zaraženih na 100 tisuća stanovnika na 4. mjestu u Europi. Po broju preminulih koje bilježimo svaki dan, Covid-19 se popeo na drugo mjesto uzroka smrti u Hrvatskoj. Nastavi li se ovakav negativan trend, liječnici kažu da bi vrlo lako mogao postati i vodeći uzrok smrti, rekla je Ištuk u Dnevniku u podne.

Kako se to ne bi dohodilo te kako bi se zaustavilo širenje zaraze, Stožer priprema nove, strože mjere koje će potrajati do Božića. O mjerama se raspravlja i na užem kabinetu Vlade. One se prije svega odnose na rad ugostiteljskih objekata, pa se razmišlja o dodatnom skraćivanju radnog vremena ili potpunom zatvaranju. Nove mjere se odnose i na srednje škole, lako je moguće da će se u njima ići i na potpuni prijelazak na online nastavu. Velik je problem i javni prijevoz, naročito onaj prigradski, pa će se ići na uvođenje dodatnih linija i ograničavanje broja putnika, kaže naša reporterka.

➡️ U čakovečkoj bolnici trenutačno se liječe 94 covid pozitivna pacijenta, a budući da je pripremljeno 130 postelja, zdravstveni sustav je na gornjoj razini mogućnosti zbrinjavanja jer je slobodno samo 30 posto kapaciteta, upozorio je u srijedu ravnatelj bolnice Tomislav Novinščak. Opširnije

➡️ U posljednja 24 sata u varaždinskoj je bolnici umrlo 10 pacijenata, rekao je na konferenciji za medije ravnatelj te bolnice Nenad Kudelić dodavši da više od 70% pacijenata na respiratoru u Varaždinu umre.

– Izgleda da će šatori morati biti i novi stacionarni odjel, izjavio je.

Dr. Krešimir Luetić je jutros gostovao u emisiji “Studio 4” rekao je da je varaždinska bolnica u teškoj situaciji te je u njoj hospitalizirano oko 200 oboljelih od COVID-a. Naglasio je da se pacijenti počinju hospitalizirati u priručne objekte, odnosno šatore.

– Mi smo u onoj crvenoj zoni, rekao bi da smo “vrištećoj crvenoj zoni” i svi trebaju jasno znati o čemu se ovdje radi. Dakle, liječnici, zdravstveno osoblje rješava posljedicu epidemije, no, uzroci, priljev pacijenata i dalje je jednako visok te se treba poraditi na priljevu pacijenata u zdravstvene ustanove, poručio je predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Više na linku

➡️ Doktor Željko Blažinkov iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika u Studiju 4 je rekao da je stanje u bolnicama alarmantno te da su intenzivistički odjeli popunjeni, a broj respiratora limitiran. Dodao je da je većina bolnica reorganizirala posao tako da su redoviti smještajni kapaciteti prenamijenjeni za oboljele od COVID-a. Opširnije

➡️ Zagrebačka policija prijavila je 28-godišnjaka koji je unatoč zaraženosti koronavirusom napustio svoje boravište u Sesvetama i otišao na tehnički pregled vozila u Novom Zagrebu. Opširnije

Podaci županijskih stožera

➡️ Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 167 novih osoba pozitivnih na koronavirus. U istom je razdoblju preminulo 8 osoba pozitivnih na SARS CoV-2. Oporavilo se dodatnih 88 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 1.134. U samoizolaciji se nalazi 1.463 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 78 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih je 12 na respiratoru. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice nalaze se 34 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2. Opširnije

➡️ Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda testirano je 445 osoba, od čega su evidentirana 257 slučaja osoba pozitivnih na virus COVID 19. U proteklih 24 sata oporavilo se 125 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 312. Opširnije

➡️ Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 197 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testiran je ukupno 521 uzorak. Preminulo je 10 osoba pozitivnih na COVID-19, od kojih je 6 bilo na respiratoru, što nažalost broj preminulih tijekom ovog mjeseca povećava na 73. Opširnije

➡️ U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je 101 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2, od čega su 29 korisnici ustanove u sustavu socijalne skrbi. U samoizolaciji se nalazi 714 osoba. Nije evidentirano kršenje mjera, javlja lokalni stožer. Preminula je jedna osoba.

➡️ U Šibensko-kninskoj županiji su u posljednja 24 sata potvrđene 82 novooboljele osobe, a umrla je jedna. Testirano je 269 uzorka, a na području županije trenutno je 318 aktivnih slučajeva zaraze.
Umro je stariji muškarac koji je obolio od covid-19 infekcije. Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječi se 36 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno je 1015 osoba.

➡️ U Splitsko-dalmatinskoj županiji, od ukupno 1276 obrađenih testova, danas su 463 novooboljele osobe pozitivne na covid infekciju. Od ukupnog broja novooboljelih 189 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2625 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 153 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 16 osoba nalazi na respiratoru.

➡️ Na području Zadarske županije je 137 novooboljelih osoba od koronavirusa. U OBZadar od posljedica infekcije koronavirusom i ranijih kroničnih bolesti preminule su tri muške osobe u dobi od 56, 73 i 77 godina. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 466 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 2335 stanovnika. Na koronavirus je pozitivno još 11 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Zadar te 8 korisnika podružnice te ustanove u Salima.

➡️ Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je 595. Broj osoba testiranih antigenskim testovima je 1.005, a od toga je broja pozitivnih bilo 328 osoba, odnosno 32,6 posto. Opširnije

➡️ U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 139 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravile su 293 osobe. Trenutno je aktivno 3312 slučajeva zaraze. Samoizolacija je propisana za šest razreda osnovnih škola i 10 razreda srednjih škola. U tijeku je epidemiološka obrada u jednom domu za starije i nemoćne u Ivanić Gradu zbog jednog pozitivnog djelatnika, javlja lokalni stožer.

➡️ U Osječko-baranjskoj županiji 326 je novopozitivnih. U bolnici se trenutačno nalazi 182 covid pozitivna pacijenta, na respiratoru je njih 34. Preminulo je 7 osoba. Opširnije

➡️ U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Dvije muške osobe su preminule. Izliječeno je 59 osoba. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 47 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a pet je na invanzivnoj ventilaciji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










➡️ U Koprivničko-križevačkoj županiji nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus potvrđeno je novih 188 slučajeva bolesti COVID-19. Trenutno je aktivan 731 slučaj bolesti COVID-19, 60 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 66 osoba. U OB Koprivnica preminule su četiri osobe.

➡️ U Primorsko-goranskoj županiji danas su 334 novozaražene i 169 osoba koje su ozdravile. Broj aktivnih slučajeva je 2357. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana testirano 1058 osoba. Udio oboljelih osoba starijih od 65 godina je i nadalje stalan, danas iznosi 13%, a to je u ukupnoj slici dobar pokazatelj. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata u bolnici koje se liječe od covid-19 iznosi 105. Od tog je broja na respiratoru 10 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana umrla je nažalost jedna osoba.

➡️ U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a za 104 testirane osobe nalazi se još očekuju. Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 30 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih 7 na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 1503 osobe. Dvije osobe preminule su s koronavirusom čime dolazimo do ukupno 40 preminulih osoba na području županije od početka pandemije.

➡️ U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su 84 nove pozitivne osobe na COVID-19. Preminule su 4 osobe. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 4057, od kojih je 3415 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 67 osoba.Trenutno je u županiji 61 osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije su 1161 osoba.

➡️ Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 473 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 86 novozaraženih osoba s područja županije. Preminule su dvije COVID-19 pozitivne osobe. Izliječene su 53 osobe. Trenutno je 639 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 764 osobe.

➡️ U Požeško-slavonskoj županiji u posljednja 24 sata obrađeno je 209 uzoraka, od kojih je 13 pozitivnih. Trenutno je aktivno 283 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 247 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 36 osoba su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 698 osobe, a ukupno je testirano 16504 osoba.

➡️ U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata 29 je novooboljelih osoba od COVID-19. Jedna je osoba preminula. Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 1254 osobe od čega je 352 aktivan slučaja, 35 osobe preminule. Ukupno je izliječeno 867 osoba od čega 31 osoba u zadnja 24h.

➡️ U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 85 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminule su tri osobe.

➡️ U Sisačko-moslavačkoj županiji evidentirane su 74 novooboljele osobe od zarazne bolesti covid-19.

Koronavirus u svijetu

➡️ Španjolski premijer Pedro Sanchez kazao je da njegova vlada razmatra ograničenje okupljanja na proslavi Božića na šest ljudi, u nastojanju da smanji širenje pandemije koronavirusa. Opširnije  

➡️ Srbija je danas zabilježila rekordan broj umrlih i zaraženih koronavirusom – 41 smrtni slučaj i više od 7.500 novooboljelih. Krizni stožer odlučio je da sve srednje škole i viši razredi osnovnih škola od ponedjeljka do 21. prosinca prijeđu na online nastavu. Opširnije   

➡️ Tokijska guvernerka zatražit će od građana da izbjegavaju sve nepotrebne izlaske, te da se mjesta koja poslužuju alkohol rano zatvore, dok se zemlja bori s rekordnom zarazom, javili su danas lokalni mediji. Opširnije

➡️ Koronavirus koji rezultira razvojem covida-19 neprestano mutira šireći se svijetom, no čini se da mu nijedna od trenutačno uočenih mutacija ne omogućuje još brže širenje, objavili su u srijedu znanstvenici s Instituta za genetiku Sveučilišnog fakulteta u Londonu (UCL). Opširnije

➡️ U Bosni i Hercegovini danas je potvrđeno nešto više do 1500 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ali je zabilježen manji broj smrtnih slučajeva nego prethodnih dana jer su od jučer preminule 34 osobe kod kojih je zaraza ranije dijagonosticirana. Opširnije

➡️ Bugarska je danas najavila zatvaranje škola, restorana, trgovačkih centara i teretana do 21. prosinca dok se kao i ostatak istoka Europe teško bori protiv širenja koronavirusa. Opširnije

➡️ Upotreba krvne plazme osoba koje su preboljele covid-19 u liječeniu hospitaliziranih pacijenata s teškom upalom pluća uzrokovanog koronavirusom pokazala je malu korist, rezultati su kliničkog ispitivanja koje su proveli argentinski znanstvenici. Opširnije

➡️ U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa 8063 testa potvrđeno 2226 novih zaraza koronavirusom, a od posljedica Covida-19 umrlo je još 43 oboljelih, objavila je slovenska vlada. Opširnije

➡️ Bolest izazvana novim koronavirusom vodeći je uzrok smrti prošlog tjedna u Europskoj uniji i odnijela je svaki dan 3000 života, rekla je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Opširnije

➡️ Nekoć je imao najvišu stopu oboljelih od covida-19 u jugoistočnoj Aziji, no nakon što je u utorak prijavio 14 dana bez novih lokalnih slučajeva, rekavši da je ugasio posljednje žarište zaraze u radničkom domu, Singapur je iskorijenio virus. Opširnije

➡️ Australska savezna država Novi Južni Wales ublažit će ograničenja socijalnog distanciranja i ukloniti uvjete za tvrtke u kojima zaposlenici mogu raditi od kuće jer su blizu tri tjedna bez lokalnog prijenosa koronavirusa, rekla je premijerka Gladys Berejiklian. Opširnije

➡️ Južnokorejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti izvijestila je o 382 nova slučaja zaraze koronavirusom, čime je ukupan broj zaraženih osoba u zemlji 31.735, a njih 513 je umrlo. Opširnije

➡️ Španjolska će od siječnja besplatno cijepiti svoje stanovnike protiv koronavirusa, i to prvo starije osobe u umirovljeničkim domovima, osoblje koje brine o njima te zdravstvene radnike, izjavio je u utorak španjolski ministar zdravstva Salvador Illa predstavljajući plan cijepljenja. Opširnije


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Nevena Božović više ne izgleda ovako: Nevjerovatna transformacija!

BH Telecom donirao 555 hiljada KM obrazovnim ustanovama u BiH