in

DANAS JE JEDAN OD NAJBITNIJIH DANA U HISTORIJI BIH Godišnjica je Dejtonskog mirovnog sporazuma kojeg pod hitno treba mijenjati i tačka. Inače odosmo svi!

Slatka-Tajna.Eu

Nakon 25 godina agonije stigla je kobna 2020.i sad bi kao Bosanci i Hercegovci trebali da osjete empatiju prema cijelom svijetu koji umire od korone, a gotovo svi su “žmirjeli” kada se genocid dešavao u BiH i u Hagu presuđeno da nije bilo agresije.

Stoga nisu previše iznenađujući apsolutno antipatični komentari korisnika društvenih mreža širom BiH i dijaspore, niti su pošteni ili istiniti, ali ljudi su ljuti.

Piše: Mustafa Mulahuseinović

Bez obzira na sve, treba priznati da je situacija sa koronavirusom itekako ozbiljna.

Upravo zbog toga sada međunarodni faktori samo još više žmire i ne vide i ne oglašavaju se o očitim izbornim prevama u našoj državi, Srebrenici, CIK letargičan ili nemoćan, OHR svezanih ruku, migrantske manipulacije izazivaju što hitnije demokratske promjene. One su neminovne. Nije bitno ko je na vlasti. Vlast je narod.

Narod ima glavnu riječ. Ovdje vlada demokratija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Narod je legitimitet, suverinitet, legalitet. Našim političarima očito grupno treba kakav dobar profesor ustavnog prava da objasni kako da ne lupaju lončiće.

Mnogi skaču sebi u stomak u pokušaju cenzure medija, tako da im i lekcija iz krivičnog prava treba. Amerika je najveći prijatelj BiH kojeg je naša država ikad imala bez obzira na perfidnu negativnu propagandu koja se protiv Amerikanaca vodi od strane Rusije i nekim dijelom Njemačke.

Suština je da Bosna i Hercegovina nakon 25 godina možda konačno može očekivati promjenu Ustava.

I da! na kraju. Na današnji dan je potpisan Dejtonski “mirovni” sporazum koji je Bosnu i Hercegovinu odveo u sivilo. Takvo st(r)anje traje 25 godina!

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

MAGIJA NA SCENI I NAKON KONCERTA: Božo Vrećo iz Beograda nosi utiske i bukete

Dječija kreativnost i pozitivna energija: Realizirana radionica „Urban-Etno“ Secesija V