in

Bolt će uložiti više od 100 miliona eura u rast poslovanja iz segmenta mikromobilnosti

Firma ima u planu upravljati s 130.000 električnih romobila i električnih bicikala tokom iduće godine, postajući najveći operater lakih električnih vozila za kratkoročni najam u Evropi. Bolt će uložiti više od 100 miliona eura u rast poslovanja iz segmenta mikromobilnosti te za proizvodnju svog hardvera po mjeri.

Posljednjih mjeseci Bolt je ubrzao ekspanziju svojih usluga iz područja mikromobilnosti koje su sada dostupne u 45 gradova u 15 zemalja, uključujući Švedsku, Francusku i Portugal. Kompanija je pokrenula uslugu kratkoročnog najma električnih bicikala, postajući prva platforma za prijevoz na zahtjev u Evropi koja u jednoj aplikaciji ima električne bicikle, romobile i automobile pod jednom markom.

„Naši gradovi trpe zbog prometa, štetnih emisija i nedostatka javnog prostora zbog parkirnih mjesta. Vjerujemo da je budućnost urbanog prijevoza mreža usluga na zahtjev – vozila na zahtjev, električni romobili, bicikli i druga laka vozila. Prošli su dani kada je svaka osoba trebala biti vlasnik automobila. Uvidjeli smo da je jedna od najvećih prepreka za prelaz na dijeljenu električnu mobilnost cijena, zbog čega smo uzbuđeni što ćemo sljedeće sezone uvesti povoljne električne romobile i bicikle u još više zemalja diljem Evrope, uključujući Njemačku i Veliku Britaniju. Bolt je najveća evropska mreža za prevoz na zahtjev, što nam omogućava da korisnicima ponudimo najbolje cijene zahvaljujući dijeljenim troškovima na razini čitave firme,“ izjavio je direktor i osnivač tvrtke Bolt, Markus Villig.

Ranije ove godine Bolt je predstavio svoj prvi model električnog romobila koji je u potpunosti dizajniran i inžinjerski osmišljen unutar kompanije. Boltovi romobili su modularni i stoga se vrlo lako mogu popraviti, imaju predviđeni životni vijek do pet godina i u potpunosti se mogu reciklirati.

U septembru 2020. godine Bolt je najavio obavezu da će postati klimatski pozitivan (ugljično negativan) u svojoj djelatnosti električnih romobila do kraja 2020. Bolt će podržati projekte koji uklanjaju više ugljika iz atmosfere nego što ga Bolt generira kroz proizvodnju i održavanje e-romobila.

Report

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

UŽIVAJU: Katarina Grujić i Marko Gobeljić nerazdvojni

Veliki korak košarkašica Srbije ka Evropskom prvenstvu