in

“ODAKLE MI JE ŽENA, ODATLE SAM I JA”: Nihad splavario u Glamoču i jeo domaća jela

Slatka-Tajna.Eu

Zvijezda bosanskog folka Nihad Alibegović prezasićen hotela, restorana i oficijelnog načina života sada koristi svaki slobodan trenutak u prirodi. Nakon 20-dnevnog odmora u Omišu, on i supruga Kika su česti posjetioci Bjelašnice, Igmana, i tamošnjih sela i perivoja.

To im opušta sva čula, naiđu i na domaće mliječne proizvode, voće, povrće općenito na organsku hranu. Nerijetko se zapute i u Glamoč gdje je nekada živjela njegova supruga a gdje su i dalje imanja i kuće njenih roditelja i braće koji žive u Holandiji. Naiđu tamo na znance a kako i ne bi kada je Nihad poznata ličnost a i omiljen kod običnog naroda.

No, on kaže da mu je milo sresti nekoga i ćaskati koga dugo nije vidio ali da je ugođaj za oko i uho bukvalno u toj netaknutoj prirodi neopisiva je te ljepoite nema nigdje. Kao ni na jezeru Busija gdje se okušao u splavarenju. Naravno, uz glamočki čuveni krompir tu je spravljao i sač.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










I dalje je nemirnog duha, prepun pozitivne energije ali ne želeći da kaže da je ipak po onoj staroj “odakle je moja ljubav odatle sam i ja”. Zato, čini se, Nihad često boravi u Glamoču.

Piše: Dž. H. M.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Bosanac razbio auto

LEPA LUKIĆ NA STUBU SRAMA: Zašto ne podijeliš pare siromašnima, nego se kockaš?!