in

Stigao sam u najveći klub na svijetu

Slatka-Tajna.Eu

Kultni “Kamp Nou” zvanično je nova adresa fudbalskog reprezentativca BiH Miralema Pjanića, koji je danas zvanično predstavljen kao novi igrač FK Barselona. Nekadašnji fudbaler Meca, Liona, Rome i Juventusa u društvu predsjednika katalonskog velikana Jozefa Bartomeua potpisao je četvorogodišnji ugovor (godišnja plata će biti osam miliona evra), a odštetna klauzula iznosi čak 400 miliona evra.

Nakon potpisa ugovora prvi put je zakoračio na kultni stadion, gdje je u prisustvu malog broja fotoreporetra i bez navijača zbog virusa korona u novoj opremi demonstrirao vještine s loptom i može se reći da je položio ispit, s obzirom na to da se neka ranija pojačanja nisu proslavila prvim dodirom s loptom.

Uslijedilo je fotografisanje s dresom, a na leđima će nositi broj 8, kojeg je ne tako davno nosio legendarni Andres Inijesta. Pjanić je stigao iz Juventusa, gdje je igrao s Kristijanom Ronaldom, a sada će biti jedan od rijetkih koji će igrati i s Lionelom Mesijem. “Stara dama” će od Katalonaca inkasirati 65 miliona evra, tačnije dobiće 60 miliona i još dodatnih pet kroz bonuse.

“Kao dijete sam sanjao da ću jednog dana ući na ovaj stadion. Biti dio ovog kluba je izvanredno. Kao dijete sam to već sanjao. U najvećem sam klubu na svijetu i za mene je to ponos. To je korak naprijed u mojoj karijeri. Izazov je biti u ovoj svlačionici sa svim velikim šampionima. Gledati Barselonu kako igra posljednjih godina bilo je nevjerovatno”, kazao je Pjanić u svom prvom obraćanju i dodao:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Mesija sam upoznao prije dva ili tri dana i još nisam uspio trenirati ni igrati s njim. Njegova istorija s klubom je nevjerovatna. Veliki je prvak. Mislim da je ovo njegova kuća i da bi ga bilo čudno vidjeti u drugom dresu. On je najveći igrač svih vremena i mi ćemo pokušati s njim osvajati trofeje.”

Najveće uspjehe 30-godišnji Pjanić je ostvario s Juventusom, s kojim je od 2016. godine, kada je prešao iz Rome, osvojio četiri titule prvaka Italije, dva Kupa te zemlje i Superkup Italije.

Za reprezentaciju BiH nastupio je 92 puta postigavši 14 golova. Bio je član nacionalnog tima BiH koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, jedinom velikom takmičenju na kojem su popularni “zmajevi” dosad učestvovali. Debi u novom klubu najvjerovatnije će imati već sutra u prijateljskom susretu protiv Đirone.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Simptomi pretjeranog unosa šećera

Georgina pozirala u bikiniju, ogromna stopala odvukla pažnju