in

“Imat ćeš ti još puno muka sa mnom. TI NE ZNAŠ HISTORIJU. Ne znaš ni historiju Francuske, zato…”

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da su neki koji znaju da je Turska važna zemlja, na svaki mogući način pokušavali da uspostave kontrolu i upravljaju tom državom, ali da u tome nisu uspjeli, javlja Anadolu Agency (AA).

– Nema sumnje da su neki u noći 15. jula 2016. godine bili na istim pozicijama i čekali da kažu kako je puč uspio i kako su ‘naši momci opet uspjeli’. Ali, te noći smo vidjeli da, kada narod ustane na noge, pučistima nisu tada od koristi ni tenkovi, topovi, oružje, ni mediji, a niti međunarodna podrška – kazao je Erdogan u obraćanju na simpoziju održanom u Istanbulu povodom 40. godišnjice puča koji se dogodio 12. septembra 1980. godine.

Naglasio je kako se svaki vojni udar izvodi kako bi se nadomjestio nedostatak i neuspjeh prethodnog.

– Trebamo znati da nijedan vojni udar ili pokušaj puča u Turskoj nije bio legitiman, narodni i naivan. Učinili su sve što je bilo u njihovoj moći kako bi nas udaljili od naših ciljeva i zadržali u začaranom krugu puča i tutorstva – rekao je Erdogan.

Komentarisao je i dešavanja u istočnom Mediteranu, kao i ulogu Francuske i njenog predsjednika Emmanuela Macrona u tom regionu.

 

– Gospodine Macron, imat ćeš ti još puno muka sa mnom. Ti ne znaš historiju. Ne znaš ni historiju Francuske. Zato, ne bavi se turskim narodom i ne bavi se Turskom. Ne možete nam vi držati predavanja o ljudskosti – kazao je turski predsjednik.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Poručio je, također, Grčkoj i njenim vlastima da čine grešku u vezi s dešavanjima u istočnom Mediteranu.

– Postupate pogrešno. Ne idite tim putem, ostat ćete potpuno sami – dodao je Erdogan.

Na kraju je još kazao kako Turska ne planira tražiti pomoć od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), kao što to neki priželjkuju.

– Više za nas ne postoje vrata koja se zovu MMF, dovoljni smo sami sebi. Ova je zemlja samoodrživa – poručio je Erdogan.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dinamo svladao Hajduk na Poljudu; Bjelica uspješan u debiju na klupi Osijeka / Bljesak.info

Kornišoni: Krastavčići kao savršeni dio zimnice