in

53 novooboljelih, oboljela djelatnica KB Sveti Duh

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 1 sat

U Zagrebu su 53 novooboljele osobe od koronavirusa, a oboljela je i zdravstvena djelatnica KB Sv. Duh te je za sedmero djelatnika te ustanove određena mjera samoizolacije, kao i nezdravstvena djelatnica privatnog Doma za starije, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Koronavirus – najnovije informacije

“U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ provedeno je 480 testiranja na koronavirus. U Gradu Zagrebu zabilježena su 53 slučaja novooboljelih osoba. Posljedično tome, 85 osoba izrečena je mjera samoizolacije”, navodi Nastavni zavod u priopćenju.

Od 53 novooboljelih osoba, njih sedam je, kako navode, za sada negativne epidemiološke anamneze, 39 osoba su kontakti sa COVID pozitivnim osobama, a kod dvije novooboljele osobe moguće je izlaganje tijekom korištenja godišnjeg odmora, u Novalji. Kod jedne osobe je epidemiološka obrada u tijeku, a dvije osobe došle su iz Bosne i Hercegovine. Za dvije osobe moguće je izlaganje na svadbama u Sesvetama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Oboljela je jedna zdravstvena djelatnica Kliničke bolnice Sveti Duh te je sedmero djelatnika te ustanove određena mjera samoizolacije. Također je novoboljela i nezdravstvena djelatnica privatnog Doma za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba, a epidemiološka obrada je u tijeku.

“Trenutačno je u Gradu Zagrebu 635 aktivnih slučajeva, a 1715 osoba nalazi se u samoizolaciji”, navodi Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Podsjeća da je radno vrijeme drive-in testiranja vikendom i blagdanima od 8 do 12 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ikeina nekretninska kompanija kupila shopping centar u San Franciscu

Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera – Dosta je! / Bljesak.info