in

Knin i Grubore i danas su tema

Slatka-Tajna.Eu

Najava dolaska SDSS-ova Borisa Miloševića u Knin, a ministra branitelja Tome Medveda u Grubore i danas je tema. Ministar obrane odgovorio je tako na pitanje novinara – je li riječ o političkoj trgovini, a razgovor o tome se nije mogao izbjeći ni na saborskim hodnicima.  

– Ako govorimo o potporedsjedniku Miloševiću – riječ je o članovima Vlade, dosad su svi članovi Vlade bili na Oluji, tako da treba tako taj događaj promatrati. ministar barnitelja Medved, doći će, kako ste rekli, na navedeni događaj i mislim da je to jedan pozitivan pomak u zatvaranju ideoloških priča koje se opet otvaraju u hrvatskom društvu, izjavio je ministar obrane Mario Banožić.

– Mi znamo tko je pobjednik u Domovinskom ratu, kako je došlo do rata, mi znamo da se Hrvatska branila od agresora, tu su stvari jasne i ne treba ih nilad više stavljati u nijedan drugi kontekst, dodao je.  

Saborski zastupnik i potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin u petak je pozdravio najavljene geste potpredsjednika Vlade Miloševića i Medveda o odlasku u Knin, odnosno, Grubore ako će pridonijeti okretanju budućnosti i shvaćanju da je rat gotov.

– Oluja je bila pobjeda u ratu koji je nametnut Hrvatskoj i svi moraju prihvatiti tu činjenicu. No, također svi moraju prihvatiti činjenicu da je i u ratu i nakon Oluje bilo zločina i da je dio tih zločina počinila i hrvatska strana, rekao je Grbin novinarima u Saboru.

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ivan Penava je premijera Andreja Plenkovića i Vladu HDZ-a i SDSS-a optužio za izdaju nacionalnih interesa i povjerenja hrvatskog naroda zbog, kako je kazao, izjednačavanja Oluje i zločina nad srpskim civilima u Gruborima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Svaka žrtva je žrtva i zaslužuje pijetet, međutim, s obzirom na sramotni dogovor osovine SDSS – HDZ i Plenković – Pupovac, koji je doveo do sramotne trgovine, smatram da je riječ o izdaji nacionalnih interesa i izdaji povjerenja hrvatskog naroda, čak i birača koji su dali povjerenje netom izabranoj Vladi, poručio je Penava na konferenciji za novinare u Saboru.

– Povezivati i stavljati u isti kontekst Oluju i jedan izolirani, presuđeni zločin koji je za svaku osudu u Gruborima, po mome je mišljenju, akt potpunog priznavanja pobjede velikosrpskog agresora, tada ratnog, a sada mirnog Vučića i Pupovca. Takvu odluku može donijeti čovjek na razini predsjednika Vlade Andrej Plenković ili iz dubokog neznanja, iz duboke neodgovornosti ili zbog nacionalne izdaje, rekao je Željko Sačić iz Hrvatskih suverenista.

– Radi Oluje, radi veličanstvene akcije ne može se staviti u isti rang kao i zločin koji se dogodio, a koji je za svaku osudu. Po našem viđenju, trebalo je neki drugi dan se najaviti i onda da i premijer ode u Grubore, rekao je Marin Miletić iz Mosta nezavisnih lista.

Ova tema izazvala je najveću pozornost i u sabornici. Slobodni govori za saborske zastupnike posljednja su prilika za isticanje stajališta. Za svoje sjećanje na Oluju, zastupnica SDSS-a, dobila je pljesak. Bilo je i suprotnih reakcija.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Pečena piletina na krumpiru s limunom i maslacom – po receptu Chrissy Teigen / Bljesak.info

Igor odgovorio Severini nakon što mu je čestitala rođendan