in

Poziv selektora kruna mog rada

Slatka-Tajna.Eu

Sjajna sezona i igre u dresu Goražda uvrstile su Vanju Džidu, sjajnu odbojkašicu iz Rogatice, na širi spisak seniorske reprezentacije BiH za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Prvotimka Goraždanki nije krila zadovoljstvo što se našla u društvu najboljih odbojkašica BiH, koje će još jednom pokušati da se prvi put plasiraju na jedno veliko takmičenje. Selektor Stevan Ljubičić je nedavno izjavio da se na spisku nalazi najbolje što BiH ima u ovom trenutku. Iako je još neizvjesno hoće li kvalifikacije biti održane u avgustu i septembru zbog pandemije virusa korona, za Vanju Džidu je prvi poziv u reprezentaciju nezaboravan.

“Kao kruna mog zalaganja i truda došao je poziv od selektora, koji me iznenadio i obradovao. Ovo je prvi poziv za mene i sigurno je da sam ponosna. Ovo je još jedan dokaz da se trud i rad kad-tad isplate. Imamo sjajnu generaciju igračica, poprilično ih dobro znam, neke su mi bile i saigračice i smatram da je plasman na Evropsko prvenstvo sasvim realno očekivati”, kazala je 25-godišnja Rogatičanka koja igra na poziciji primača servisa.

Džida već dugi niz godina nosi dres Goražda, gdje je stekla status jedne od najboljih igračica. Prve odbojkaške korake napravila je u OK Mladost Rogatica, a po završetku srednje škole nastupala je za Banjaluku volej.

“Prije četiri godine sam otpočela saradnju sa Goraždem. Iza nas je uspješna sezona i jako mi je žao što zbog situacije u kojoj se našla BiH nismo mogli završiti prvenstvo. Zadovoljna sam onim što smo kao tim napravile u proteklih godinu dana, osjeti se napredak i to je naš glavni motiv”, ističe novopečena “zmajica” i dodaje:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Na ličnom planu ova godina mi je bila fenomenalna. Bogu hvala, prošlo je bez povreda i mogla sam se posvetiti maksimalno treninzima i utakmicama. Sljedeću sezonu ću nastaviti u Goraždu, a cilj nam je kao i uvijek opstanak u Premijer ligi i što bolji plasman na tabeli”.

Kao i većina sportista, i Vanja je proteklih nekoliko mjeseci zbog virusa korona najviše vremena provodila u krugu svojih najbližih.

“Što se tiče perioda korone provodim ga u krugu porodice i prijatelja, takođe trudim se ostati u dobroj formi, tako da ni treninzi nisu zapostavljeni”, zaključila je Vanja Džida.

Kvalifikacije za EP 2021. godine u Grupi F u kojoj se nalazi BiH zajedno sa Letonijom, Slovenijom i Češkom planirane su da počnu krajem avgusta turnirom u Letoniji, a nekoliko dana kasnije BiH bi trebalo da bude domaćin drugog turnira. Konačnu odluku hoće se li uopšte igrati turniri donijeće uskoro Evropska odbojkaška federacija. Plasman na Euro izboriće dvije prvoplasirane reprezentacije.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Nikakve represivne mjere ne mogu zaustaviti korona virus

LOCIRAN OPSKURNI STEFAN KARGANOVIĆ: Tužilaštvo traži pomoć SAD-a da uhapsi MAJSTORA PREVARE…