in

HRVATSKA: VAŽNE INFORMACIJE ZA TURISTE

Slatka-Tajna.Eu

Ulazak u Republiku Hrvatsku za strane državljane.

Ako strani državljanin ima namjeru prijeći državnu granicu mora zadovoljiti jedan od sljedećih uvjeta:

  1. posjeduje dokumentaciju kojom dokazuje vlasništvo nekretnine koja se nalazi u Republici Hrvatskoj ili plovila (moguće i nositelj leasinga), ili dolazi na sprovod u Republiku Hrvatsku (posjeduje odgovarajuću dokumentaciju kojom to dokazuje). Po zadovoljenju uvjeta, tim stranim državljanima omogućuje se prijelaz državne granice, evidentira ih se te upisuje mjesto/adresu na kojoj će boraviti odnosno na kojoj se nekretnina/plovilo nalazi, kontakt broj telefona i vrijeme boravka – kada planiraju izlazak iz Republike Hrvatske.
  2. Posjeduju dokumentaciju kojom dokazuju poziv gospodarskog subjekta u Republiku Hrvatsku, interes gospodarskog subjekta za njihov dolazak u Republiku Hrvatsku, ili poziv na poslovni sastanak. Za te putnike potrebno je upisati mjesto/adresu na kojoj će boraviti te kontakt broj telefona i vrijeme boravka – kada planiraju izlazak iz Republike Hrvatske.
  3. Svi ostali strani državljani koje imaju neki poslovni razlog, kojeg se u ovome času ne može predvidjeti, a nemaju odgovarajuću dokumentaciju, potrebno je uputiti da svoju namjeru prelaska državne granice (ulaska u Republiku Hrvatsku) najave na uzg.covid@mup.hr te će im se u najkraćem roku odgovoriti na taj zahtjev. Osim navedenog, dostupan je internetski obrazac umjesto e-pošte, te odgovore na dodatna pitanja su dosupna putem ove poveznice.

Državljanin sam države članice EU/EGP i imam rezerviran turistički smještaj u Republici Hrvatskoj, koju dokumentaciju moram posjedovati za ulazak u RH?

Potrebno je predočiti potvrdu rezervacije smještaja u smještajnom objektu.
Potvrda rezervacije smještaja u smještajnom objektu uključuje:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










  • potvrdu rezervacije smještaja svih pružatelja usluge smještaja/sve vrste smještaja
  • ugovor o zakupu u kampu
  • ugovor o stalnom vezu u luci nautičkog turizma
  • potvrda o rezervaciji za vez u luci nautičkog turizma
  • vaučer putničke agencije i dr.

Dodatne informacije mogu se pronaći ovdje, a informacije o najčešćim pitanja ovdje, također dodatne obavijesti biti će dostupne u skladu s bilo kojom novo-objavljenom odlukom Stožera civilne zaštite.

Hrvatska i dalje ima minimalan broj slučajeva Covid-19 i gotovo da nisu zabilježeni novi slučajevi u posljednjih nekoliko tjedana.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vijesti.com – Nevjerovatno! | Facebook

VIDEO Vodena bujica odnosi kuću kod Živinica