in

HRVATSKA: VAŽNE INFORMACIJE ZA TURISTE

Ulazak u Republiku Hrvatsku za strane državljane.

Ako strani državljanin ima namjeru prijeći državnu granicu mora zadovoljiti jedan od sljedećih uvjeta:

 1. posjeduje dokumentaciju kojom dokazuje vlasništvo nekretnine koja se nalazi u Republici Hrvatskoj ili plovila (moguće i nositelj leasinga), ili dolazi na sprovod u Republiku Hrvatsku (posjeduje odgovarajuću dokumentaciju kojom to dokazuje). Po zadovoljenju uvjeta, tim stranim državljanima omogućuje se prijelaz državne granice, evidentira ih se te upisuje mjesto/adresu na kojoj će boraviti odnosno na kojoj se nekretnina/plovilo nalazi, kontakt broj telefona i vrijeme boravka – kada planiraju izlazak iz Republike Hrvatske.
 2. Posjeduju dokumentaciju kojom dokazuju poziv gospodarskog subjekta u Republiku Hrvatsku, interes gospodarskog subjekta za njihov dolazak u Republiku Hrvatsku, ili poziv na poslovni sastanak. Za te putnike potrebno je upisati mjesto/adresu na kojoj će boraviti te kontakt broj telefona i vrijeme boravka – kada planiraju izlazak iz Republike Hrvatske.
 3. Svi ostali strani državljani koje imaju neki poslovni razlog, kojeg se u ovome času ne može predvidjeti, a nemaju odgovarajuću dokumentaciju, potrebno je uputiti da svoju namjeru prelaska državne granice (ulaska u Republiku Hrvatsku) najave na uzg.covid@mup.hr te će im se u najkraćem roku odgovoriti na taj zahtjev. Osim navedenog, dostupan je internetski obrazac umjesto e-pošte, te odgovore na dodatna pitanja su dosupna putem ove poveznice.

Državljanin sam države članice EU/EGP i imam rezerviran turistički smještaj u Republici Hrvatskoj, koju dokumentaciju moram posjedovati za ulazak u RH?

Potrebno je predočiti potvrdu rezervacije smještaja u smještajnom objektu.
Potvrda rezervacije smještaja u smještajnom objektu uključuje:

 • potvrdu rezervacije smještaja svih pružatelja usluge smještaja/sve vrste smještaja
 • ugovor o zakupu u kampu
 • ugovor o stalnom vezu u luci nautičkog turizma
 • potvrda o rezervaciji za vez u luci nautičkog turizma
 • vaučer putničke agencije i dr.

Dodatne informacije mogu se pronaći ovdje, a informacije o najčešćim pitanja ovdje, također dodatne obavijesti biti će dostupne u skladu s bilo kojom novo-objavljenom odlukom Stožera civilne zaštite.

Hrvatska i dalje ima minimalan broj slučajeva Covid-19 i gotovo da nisu zabilježeni novi slučajevi u posljednjih nekoliko tjedana.

Report

Comments

Leave a Reply
 1. EnterCroatia online obrazac omogućuje posjetiteljima da unesu sve potrebne podatke prije putovanja u Hrvatsku kako bi se olakšao proces prelaska granice.

  Online obrascu EnterCroatia može se pristupiti putem sljedećeg linka: https://entercroatia.mup.hr/

  Za one koji u Hrvatsku ulaze iz Češke, Mađarske, Austrije, Estonije, Latvije, Litve, Poljske, Slovenije, Njemačke i Slovačke, obrazac se koristi kako bi se ubrzao prelazak granice, dok ostali posjetitelji koji ulaze u zemlju, osim što trebaju ispuniti obrazac, još uvijek trebaju navesti jedan od valjanih razloga iz nastavka i osigurati dokaz o razlogu dolaska (poslovni, gospodarski, turistički ili osobni razlog). Za turistički posjet potrebno je predočiti potvrdu rezervacije smještaja u smještajnom objektu u Hrvatskoj (potvrda, vaučer, ugovor o najmu kampa, ugovor o trajnom vezu itd.).

  Online obrazac uključuje sve podatke koji se obično traže u postupku prelaska granice i s jednostavnim predočenjem putovnice ili osobne isprave policijskom službeniku na granici, broj ili kod s osobne iskaznice ili putovnice automatski se povezuje sa svim unaprijed unesenim podacima. Na taj se način vrijeme za dovršetak cijelog postupka unosa podataka na granici za svaku pojedinu osobu u bilo kojem vozilu smanjuje na minimum, a protok prometa se povećava.

  Svi posjetitelji koji će ispunjavati online obrazac zaprimiti će e-mail upute koje će uključivati epidemiološke smjernice i informacije koje su trenutno na snazi za posjetitelje koji dolaze Hrvatske.

  Trenutno je stranica dostupna u jedanaest jezičnih varijanti uključujući engleski, hrvatski, njemački, francuski, talijanski, nizozemski, slovenski, mađarski, poljski, slovački i češki.

  Napominjemo kako za organizirana putovanja autobusom, obrazac može unaprijed ispuniti agencija koja organizira putovanje, dok osobe koje putuju na redovnim autobusnim linijama moraju ispuniti obrazac ponaosob.

  Obrazac je dostupan i u formatu čitljivom na mobilnim uređajima i kojem se može pristupiti putem istog linka i ispuniti na mobilnom uređaju. U slučaju dodatnih pitanja ili pitanja oko obrasca molimo vas da kontaktirate: entercroatia@mint.hr

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vijesti.com – Nevjerovatno! | Facebook

VIDEO Vodena bujica odnosi kuću kod Živinica