in

Umjesto podrške obilježavanju Dana nezavisnosti SAD nabavljeni tableti za učenike osnovnih škola u Banjaluci i Tuzli

Slatka-Tajna.Eu

Ove je godine Addiko banka umjesto tradicionalne podrške obilježavanju Dana nezavisnosti SAD, odlučila finansirati nabavku 16 tableta za socijalno ugrožene učenike. Tableti su podijeljeni učenicima OŠ Stanko Rakita iz Banja Luke i OŠ Novi Grad iz Tuzle, sa namjerom da bi se barem djelomično ublažile posljedice pandemije korona virusa na obrazovanje. Obilježavanje Dana nezavisnosti SAD ove se godine neće održati u običajenom formatu, te je Addiko banka sredstva namijenjena za ovaj događaj usmjerila za podršku obrazovnom sistemu.

„Zahvalni smo Addiko banci što su se odazvali našem pozivu i pomogli da sva djeca ravnopravno prate online nastavu“, istakla je Sabina Jogunčić, direktorica OŠ Novi Grad iz Tuzle.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


„Izvođenje online nastave bio je izazov za naše obrazovanje i prije ove situacije. Iako je epidemija korona virusom u potpunosti izmijenila naš tradicionalni način predavanja, odnosno slušanja nastave, pripremila nas je za slične situacije u budućnosti, a donacija Addiko banke nas je dodatno približila budućnosti“, istakao je Milenko Dujaković, direktor OŠ Stanko Rakita iz Banjaluke.

Društveno odgovorne aktivnosti Addiko Banke usmjerene su na projekte za pomoć djeci, koji se realizuju u saradnji sa vrtićima, školama, te drugim ustanovama namjenjenim djeci.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Svi živi bivši predsjednici SAD-a osudili rasizam, kritike Trumpu

Svjetska zdravstvena organizacija ukazala veliku čast Zeničko-dobojskom kantonu