in

Išao sam u inspekciju, samo da vidim kako izgleda

Slatka-Tajna.Eu

U intervjuu radiju “Fox news”, Trump je rekao da je u petak ušao u bunker preko dana, prije nego što su protesti počeli da bjesne.

“Bio sam tamo tokom dana i proveo sam kratko vreme”, rekao je Tramp i dodao da je posjetio bunker dva-tri puta.

Podsjetimo, zbog demonstranata koji su u petak uveče opkolili Bijelu kuću, Donald Trump je izmješten u sigurnosni bunker koji se nalazi u okviru njegove službene rezidencije, i tako postao prvi predsjednik SAD u posljednjih nekoliko decenija, koji je u njemu i “zvanično” boravio.

Predsjednički centar za operacije tokom vanrednog stanja, kako mu je zvanično ime, nalazi se ispod istočnog krila Bijele kuće, sagrađen je tokom Drugog svjetskog rata, za vrijeme Ruzveltove administracije, a predviđen je da izdrži i nuklearni udar.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bunker je korišten za vrijeme atentata 11. septembra 2001. ali se u njemu nije nalazio tadašnji predsjednik Amerike George Bush, koji je boravio na Floridi, već potpredsjednik Dick Cheney, njegova supruga Lin, i najbliži saradnici Condoleezza Rice…

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Cijeli Balkan priča o Tijani Ajfon, a sada je i njen otac otvorio dušu! Ono što je ispričao o njoj zaista je neočekivan…

GOGA SEKULIĆ IZOLOVANA U CIRIHU: Nisam izlazila bez potrebe, niti sam se željela vratiti u Srbiju