in

DŽEJLA RAMOVIĆ I AMRA DŽEKO U KAMPANJI BORBE PROTIV RASIZMA

Slatka-Tajna.Eu

Na hiljade Novozelanđana u ponedjeljak je mirno marširalo ulicama novozelandskih gradova uzvikujući “Crni životi su bitni” u znak solidarnosti s Georgeom Floydom, Afroamerikancem koji je preminuo u policijskom pritvoru u Sjedinjenim Državama prošle sedmice. Marševi na Novom Zelandu dio su brojnih protesta širom svijeta, od Londona do Berlina i od Australije do Nizozemske, nakon objave snimka koji prikazuje bijelog policajca u Minneapolisu kako kleči na Floydovom vratu skoro devet minuta prije nego što je preminuo prošlog ponedjeljka.

Incident je izazvao zgražanje u Sjedinjenim Državama, u jeku kampanje za predsjedničke izbore i popuštanja striktnih naređenja građanima da ostanu u kućama tokom pandemije Corona virusa koja je milione Amerikanaca ostavila bez posla.

Brojne poznate ličnosti su pokazale solidarnost povodom ovog slučaja, među njima su se našle Džejla Ramović i Amra Džeko koje su na svojim profilima na Instagram storyju podijelie fotografije koje ukazuju na jednakost nas sviju.

       

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Radi već 54 godine i nikad nije uzela godišnji odmor

Panter odlazi iz Zvezde u Olimpiju?