in

Bajević održao sastanak sa saradnicima

Slatka-Tajna.Eu

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević održao je danas video-sastanak sa svojim saradnicima.

Na sastanku je bilo riječi o radu stručnog štaba u specifičnim uslovima izazvanim pandemijom COVID -19.

Razgovaralo se, između ostalog, i o širem spisku potencijalnih kandidata za bh. tim, kao i o nastupima tih igrača u klubovima i ligama koje su nastavile takmičenje.

Razmijenjene su informacije o aktuelnoj situaciji u svim ligama u kojima igraju reprezentativci BiH, standardni i potencijalni, sa posebnim osvrtom na njihovu fizičku pripremu.

“Radimo sve što je u našoj moći kako bismo se spremili za te dvije utakmice baraža”, kazao je selektor Bajević i nastavio:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Ne dozvoljavamo da nas ova situacija sa korona virusom uspava, već moji saradnici i ja analiziramo šta je najbolje za reprezentaciju i šta trebamo konkretno poduzeti da budemo još čvršći i jači”.

Selektor ističe da su svi usmjereni samo ka jednom cilju a to je plasman na EURO.

“Znamo šta nam je cilj i ozbiljno smo posvećeni tome da ga i ostvarimo. Radimo naš posao, za sada na ovaj način, ali evo polako se otvaraju granice što znači da se otvara mogućnost i za putovanja. Tada ćemo moći provjeriti sve igrače koji pretenduju da budu u krugu kandidata za reprezentaciju. Želimo da napravimo još bolju, čvršću i jaču reprezentaciju i odlučni smo da napravimo rezultat koji će nas odvesti na Evropsko prvenstvo”, kazao je Bajević.

Dodao je da njegovi saradnici imaju zadatak i da prate sve što je vezano za protivničke igrače u baražu, kao i u Ligi nacija.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Šaka trešanja djeluje jače od aspirina

Svi živi bivši predsjednici SAD-a osudili rasizam, kritike Trumpu