in

Vlada KS uz pomoć UNDP-a želi zaposliti 100 IT stručnjaka

Slatka-Tajna.Eu

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić održao je online sastanak sa predstavnicima UNDP-a u BiH, s ciljem unapređenja realizacije zajedničkih projekata.

Na sastanku u kojem su učestvovali i kantonalni ministri Nihada Glamoč, Adi Kalem, Draško Jeličić, Faruk Kapidžić, Anis Krivić i Jasmin Halebić te rezidentna predstavnica UNDP-a u BIH Steliana Nedera i šef programa UNDP-a Edis Arifagić, premijer Nenadić zatražio je od UNDP-a nastavak zajedničke realizacije projekata ekonomskog i privrednog oporavka u Kantonu Sarajevo.

Prema sopćenju iz Vlade, kao posebno interesantni, prepoznati su projekti Ministarstva privrede i Službe za zapošljavanje KS, putem kojih bi 70 IT kompanija moglo zaposliti 100 stručnjaka iz tog sektora. Kako je konstatirano, interes kompanija postoji, a Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, Ministarstvo privrede i Služba za zapošljavanje zaduženi su da Vladi pripreme prijedloge za realizaciju takvog projekta.

Govorilo se i o fondu za mala preduzeća i obrte, što je dio ranijeg dogovora UNDP-a i kantonalnog premijera, kao pomoć koja bi se kanalisala u sektor privrede.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DODIK MOŽE ODAHNUTI: Kreće raspodjela MMF-ovih 330 miliona eura

Njemačka konačno otvara granice, otkriveni su svi detalji!