in

LUKAČEVA POLICIJA ZABRANILA VEČERAS OKUPLJANJE GRUPE ‘PRAVDE ZA DAVIDA’: ‘Nećemo odustati šta god se dešavalo…’

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2020/06/davor-dragicevic.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2020/06/davor-dragicevic.jpg”,”caption”:””,”bg”:”6b595c”},{“img”:”/img/vijesti/2020/06/pravda-za-davida.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2020/06/pravda-za-davida.jpg”,”caption”:””,”bg”:”6a7f4c”}]

Dozvolu za okupljanje na Trgu Krajine tražili su za večeras, ali im je iz Policijske uprave Banjaluka ponuđeno da skup održe u parku ”Mladen Stojanović” što su aktivisti odbili.

Merlina Ivić, koja je podnijela zahtjev za održavanje javnog skupa, danas je na konferenciji za novinare na ušću Crkvene u Vrbas, na mjestu gdje je pronađeno tijelo Davida Dragičevića, izjavila je da neće odustati od insistiranja na tome da se otkrije istina o ubistvu ovog mladića.

-Treći put podnosim zahtjev za okupljanje na Trgu Krajine, treći put dobijam odbijenicu. U obrazloženju između ostalog navodi se da članovi grupe ‘Pravda za Davida’ ruše ustavni poredak – rekla je Ivić i dodala da oni pokušavaju da zaštite ustavni poredak.

Naglasila je da nije dobila ni jednu prekršajnu prijavu, da nije član udruženja građana niti političke partije, nego je građanin koji u 800 dana traži da se kazne oni koji su ubili Davida Dragičevića.

– Mi nećemo odustati, izašla sam kao građanin, kao roditelj i nećemo odustati koliko god to trajalo i šta god se dešavalo, i progon i diskriminacija – kazala je ona.

Kako su rekli u obrazloženju policije naveli da se skup ne može odobriti jer su Merlina Ivić i drugi ljudi s kojima se povezuje kažnjeni prekršajno, a neki i krivično. Naglasili su da iako se vode mnogi prekršajni i krivični postupci niko nije presuđen i kažnjen.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


David Dragičević (21) je nestao 18. marta 2018. godine u Banjoj Luci, u Bosni i Hercegovini, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku iste noći kada je i nestao.

Od 26. marta 2018. godine roditelji mladića i grupa “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banja Luci organizovali su okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubistvu.

Okupljanja građana zabranjena su od 25. decembra 2018. godine.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SNIMA NOVE PJESME: Emir Đulović sarađuje sa grupom “Dr.Folk”

Dvostruko više izdanih viza, a 784 osobe zatražile azil u BiH / Bljesak.info