in

KATASTROFA U RUSIJI Putin proglasio vanredno stanje

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je na hitnom sastanku povodom izlivanja dizel goriva u Norilsku bio izuzetno nezadovoljan što se o ovom incidentu saznalo preko društvenih mreža i to sa velikim zakašnjenjem, prenose ruski mediji.

„Jeste li vi pri sebi?“, vikao je Putin na šefa „Nornikelja“ Sergeja Lipina tokom sastanka koji je održan u „onlajn“ režimu, budući da je Noriljsko-Tajmirska energetska kompanija, gdje je došlo do izlivanja goriva, kćerka firma ovog sibirskog magnata.

Međutim, šef „Nornikelja“ nije priznao svoju krivicu već je optužio šefa Ministarstva za vanredne situacije Rusije Jevgenija Ziničeva da je lagao u vezi sa ovim incidentom.

“Informaciju smo svim relevantnim strukturama prenijeli još 29. maja. Bili su obavešteni oko plana rešavanja situacije koja je nastala“, rekao je Lipin. Međutim, Putin je, kako ocjenjuju mediji, preblijedio od bijesa te je rekao da će biti prinuđen da se obrati bezbjednosnim organima kako bi se utvrdilo kakva je informacija prenijeta i kome, sa ciljem da se razjasne sve nedoumice u vezi sa ovim incidentom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Podsjetimo, ruski predsednik Vladimir Putin proglasio je izlivanje dizel goriva u Norilsku u Krasnojarskom kraju vanrednom situacijom federalnog karaktera.

On je takođe zatražio da se što prije umanji negativni uticaj izlivanja dizela na životnu sredinu.

Inače, incident se dogodio još prošlog petka u termoelektrani broj tri Noriljsko-Tajmirske energetske kompanije, kada je došlo do dehermatizacije rezervoara sa dizel gorivom, koja je prouzrokovala izlivanje 20.000 tona naftnih derivata u reku. Površina zagađenja iznosila je oko 100.000 kvadratnih metara teritorije.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Još tri policajca bit će optužena za pomaganje u ubojstvu Georgea Floyda

Vuco popizdio na TV – i kaze svima sta misli