in

Rok za prijave za EU4Business grantove produžen do 8. juna

Slatka-Tajna.Eu

Projekt Evropske unije EU4Business objavio je javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava kako bi se ublažio negativan utjecaj COVID-19 na poljoprivredno-prehrambeni sektor u Bosni i Hercegovini.

Na javni poziv, vrijedan 1,8 miliona KM, mogu se prijaviti mikro, mala i srednja preduzeća, poduzetnici i zadruge koji se bave proizvodnjom, otkupom, skladištenjem i plasmanom svježih poljoprivrednih i gotovih prehrambenih proizvoda ili proizvodnjom, otkupom i preradom te skladištenjem i plasmanom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Putem ovog javnog poziva projekt EU4Business želi doprinijeti ublažavanju posljedica pandemije COVID-19 kroz podršku smanjenju i optimizaciji operativnih troškova, održavanju produktivnosti, likvidnosti i konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH, stabilizaciji postojećih lanaca vrijednosti te promoviranju prakse održivog razvoja, uključujući bolje upravljanje prirodnim resursima i očuvanje okoliša i zaštitu ljudi.

Rok za podnošenje prijava produžen je do ponedjeljka, 8. juna 2020. godine, do 15 sati.

Informacije o načinu popunjavanja i dostave prijave dostupne su na linku https://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home/presscenter/vijesti/2020/eu4businessjavnipozivkorisnicima.html

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zvezda u polufinalu Kupa, Inđija u finišu priredila dramu

Radončić uništio Džaferovića, Komšić i Dodik nijemo ih posmatrali