in

GROM IZ VEDRA NEBA: Fahrudin Radončić podnosi ostavku na mjesto ministra sigurnosti BiH…

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2020/06/fahro_4_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2020/06/fahro_4_1.jpg”,”caption”:”Foto: AMER KAJMOVIu0106 / SB”,”bg”:”394b78″},{“img”:”/img/vijesti/2020/06/fahro_5_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2020/06/fahro_5_1.jpg”,”caption”:”Foto: AMER KAJMOVIu0106 / SB”,”bg”:”546293″}]

Ovu informaciju za portal Klix potvrdio je i sam Radončić, koji je kazao da postoje tri razloga zbog kojih se odlučio na takvu odluku te da je čekao kraj pandemije i imenovanje njegovog zamjenika.

“Prvi razlog je različito shvatanje migrantske krize sa jedne strane mene kao ministra sigurnosti, a s druge strane člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, koji su stali na stranu pakistanskog ambasadora i koji ne ne shvataju i ne identificiraju migrantski sigurnosni problem”, kazao je Radončić.

Za drugi razlog ističe ličnu procjenu da su odnosi SDA, SNSD-a i HDZ-a takvi da zadugo neće napraviti dobar ambijent za rad u Vijeću ministara BiH.

“Zbog toga zaista ne vidim razlog da sjedim u Vijeću ministara kao jedini lider jedne političke stranke”, smatra predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB).

Za treći razlog je istaknuo aferu “Respiratori”, odnosno ono što se događalo posljednjih dana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Ja sam podržao tužitelje, policiju i neovisno pravosuđe da sankcionišu aferu i brutalnu pljačku, a SDA je to protumačila kao udar na Bošnjake i bošnjački politički faktor. Očigledno je da različito doživljavamo stvari koje se tiču sistemske korupcije. Ne prejudiciram ko je kriv, ja sam za neovisno pravosuđe, ali ne možemo dijeliti političke stavove na način da se pravi haranga na Tužilaštvo BiH, da se proglašava antibošnjačkom aktivnošću, a znamo da su svi tužitelji u ovom predmetu Bošnjaci”, kazao je Radončić.

“Mislim da je korektno da ne glumimo opoziciju u vlasti, jer očito imamo različita stajališta. Mislim da sam uradio veliki posao kada je bilo najpotrebnije za državu. Vrijedilo je biti u Vijeću ministara BiH za vrijeme pandemije i mislim da sam pokazao kako treba raditi”, zaključio je Radončić u razgovoru za Klix.ba.

Radončić će na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH obavijestiti kolege o svojoj odluci.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Voditelj se cepa od smeha – www.pcland-forum.com

Milutinov i zvanično član CSKA