in

SRAMOTA U PRIJEDORU: Samo sat nakon što su postavljene, uklonjene ruže sa imenima ubijene bošnjačke djece

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2020/05/prijedor.png”,”full”:”/img/vijesti/2020/05/prijedor.png”,”caption”:””,”bg”:”4d4a49″}]

Samo sat nakon što su obilježavajući Dan bijelih traka u Prijedoru građani u znak sijećanja na ubijenu djecu, na trgu u centru grada, ostavili ruže na kojima su ispisana imena ubijene prijedorske djece, ruže su ukolnjene.

Očito je da su komunalni radnici imali nalog da čim se grupa građana raziđe odmah uklone sve tragove njihovog prisustva, piše Oslobođenje.

Vlasti u gradu u kojem su počinjeni stravični zločini već 28 godina ne žele dopustiti izgradnju spomenika ubijenoj djeci. Sramota.

alt

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Podsjetimo, na trgu su ukrug položene 102 ruže, a jutros je u Prijedoru osvanuo i plakat koji negira bijele trake. Jedan od današnjih učesnika Dana bijelih traka je bio i Salko Bačić iz sela Zecovi kod Prijedora. U ratu mu je ubijeno troje djece i supruga.

Izgubio sam troje djece i suprugu. Dva sina su preživjela. Jedan se uspio sakriti, a jedan je bio sa mnom u logoru Trnopolje. Sve skupa, na jednom mjestu sam izgubio 29 članova familije. Jedan ubijeni sin je imao 14, drugi 12, a kćerka je imala 10 godina. Izgradili smo tamo neko spomen-obilježje, ali evo čisto sumnjam da će biti išta od izgradnje spomenika za svu ubijenu djecu. Niko nas ništa ne pita, niti nas obilazi. Teška su sjećanja i nikad bol neće nestati – rekao je Salko Bačić za agenciju Anadoliju.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Napadnut Sergej Trifunović, privedena dva muškarca / Bljesak.info

Vjerujem još samo u Božiju kaznu