in

Odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine od danas otvorene granice s Hrvatskom, Crnom Gorom i Srbijom

Slatka-Tajna.Eu

Odlukom Vijeća ministara od danas su otvorene granice Bosne i Hercegovine s Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom bez ograničenja i posebnih uslova.

Odluka se odnosi samo na ulazak građana Hrvatske, Srbije i Crne Gore, s obzirom na to da je epidemiološka situacija u regionu posljednjih dana sve stabilnija. Također, Vlada Crne Gore je 29. maja objavila proširenu listu zemalja za čije građane otvara granice od danas, a među kojima je i Bosna i Hercegovina.

I dalje je na snazi odluka prema kojoj državljani ostalih stranih zemalja u Bosnu i Hercegovinu mogu ući ukoliko imaju opravdane poslovne razloge (poziv pravnog subjekta) i negativan test na koronavirus koji nije stariji od 48 sati.

Također, prošlosedmičnom odlukom danas se otvaraju aerodromi u našoj zemlji. Aerodromi u Sarajevu, Tuzli i Mostaru se otvaraju za međudržavni saobraćaj uz poštivanje određenog režima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Naime, Vijeće ministara je utvrdilo da od danas prestaje važiti Odluka o privremenom zatvaranju graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u Bosni i Hercegovini, kojom se zabranjuje slijetanje na aerodrome i polijetanje s aerodroma u BiH radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kraj sage: Rukometaši Borca prvaci BiH

Jedistveno protiv rasizma, dosta nam je