in

SDA OŠTRO ODGOVORILA TEGELTIJI: ‘Braniš tužiteljicu Tadić jer te sačuvala od procesa u aferi ‘Potkivanje”

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2020/05/tegeltija-licemjerno-moralizira-a-treba-biti-procesuiran-zb.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2020/05/tegeltija-licemjerno-moralizira-a-treba-biti-procesuiran-zb.jpg”,”caption”:””,”bg”:”928877″}]

Dodaju da je razumljivo da Tegeltija brani tužiteljicu Tadić, jer ga je ona sačuvala od procesa u aferi „Potkivanje“, u kojoj je kompletna bh. javnost mogla vidjeti snimak i način rada predsjednika VSTV-a.

– Poražavajuće je da Tegeltija nikada zbog toga nije procesuiran. I to je jedan od razloga zbog kojih je veliki dio javnosti izgubio provjerenje u dio pravosuđa kojima rukovode Tegeltija i Tadić, navode iz SDA i dodaju:

– Tegeltija je posljednja osoba koja može da govori o nezavisnom pravosuđu, jer je upravo on pravosudne institucije stavio u službu politike SNSD-a, a što je i javno potvrdio kada je prisustvovao Dodikovom skupu u Istočnom Sarajevu organiziranom s ciljem da se derogira Ustavni sud.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Jedini „pritisak“ koji SDA pravi prema pravosuđu jeste naš zahtjev da se striktno primjenjuje zakon, bez izuzetka procesuiraju sva krivična djela i da se procesi vode u svakom dijelu BiH. Ne mogu Tužilaštvo BiH i SIPA-a biti nadležni samo na teritorijama na kojima u većini žive Bošnjaci. Naš „pritisak“ ogleda se i u tome da od pravosuđa tražimo da ne bude privilegovanih i nedodirljivih, kao i da ne bude afera i montiranih političkih optužnica koji podrivaju vjeru građana u pravosudni sistem, stoji u reakciji SDA.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zdravo, živo! – Kolumne

Novak obišao srpski manastir u Aleksandrovcu