in

Elvir Hatemic official video “Kazna “

Slatka-Tajna.Eu

Muzika je još u djetinjstvu postala njegova ogromna strast. Kao da je već tada znao da će to biti njegov životni put.

-Rođen sam u Gračanici gdje sam već kroz osnovnu školu zavolio pjesmu i igru. Učestvovao sam na mnogim festivalima gdje sam pobjeđivao i to je za mene tada bilo nešto zaista veliko. Bio sam ponosan.

I KUD “Mirsad Sinanović” iz Donje Orahovice bio je jedan dio njegovog muzičkog života gdje je pet godina bio njihov pjevač i aktivni član što je još jedno iskustvo više u poslu kojim se bavi.

Profesionalni dio njegove karijere kreće 1996.godine i traje i dalje veoma uspješno. Elvir je neko ko karijeru gradi “stepenicu po stepenicu”, sigurno i kvalitetno.

– Stajao sam rame uz rame sa mnogim kolegama i dijelili smo zajedno dobro i zlo. 2002. odalazim u Njemačku gdje dugi niz godina radim u jednoj poznatoj diskoteci.

Pjevaču je porodični život na prvom mjestu, u skladnom je braku sa izabranicom njegovog srca suprugom Himom sa kojoj ima predivnu kćer Eddu koja je njihova najveća ljubav. Podrška su jedni drugima u svemu, a pogotovo supruga koja mu je oslonac veliki i u potpunosti razumije njegov estradni posao.

-Supruga Hima me je i nagovorila da uđem u studio i snimim moje prve pjesme. Bile su to pjesme “Konobaru brate” i “Nemoj nikad da mi odeš” koje su izvrsno prošle kod publike. Kako su se nizale godine, nizale su se i pjesme : “Lažna ljubav”, ” Nostalgija”, “Hajde ,hajde svu na noge”,  “Moja sudbina” i druge. Tu je i najvažnija pjesma za mene “Moja kćerka Edda”. Spomenuo bih i autore ovih pjesama a to su moj prijatelj  Zike Hurić i Reuf Čamdžić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pitali smo Elvira šta je to što mu se na estradi ne dopada a prisutno je svih ovih godina njegovog rada u tom svijetu?

–Za ovo vrijeme moga bavljenja muzikom upoznao sam sve i svašta, ljubomoru, pakost, zavidne pojedince. Upoznao sam i one koji ne znaju da se mi estradni radnici odričemo dosta stvari da bi udovoljili svojoj publici . Ja sam ponosan na sebe, jer sve što imam stekao sam svojim radom i upornošću i zato imam svoje ja. Ne tražim ni od koga da voli mene kao ličnost. Slušajte raja moje pjesme jer one nose poruke u kojima se vi mnogi pronalazite.

Njegov život je pjesma, zato ovaj pjevač nikada ne bi ovu profesiju zamijenio drugom. Pjesma je ono što ga čini sretnim.

–Kada bi se ponovo rodio bio bi ovo što jesam, prvo čovjek, a sve ostalo je prolazno. Za sve bi se zahvalio prvo Bogu i mojoj porodici, supruzi i kćerci koje su moja moralna i finansijska podrška, hvala i mojim kolegama koji su učestvovali na mojim projektima a ima ih mnogo da sada ne nabrajam.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Veteran

Written by Asko Begic

Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserContent Author

Zaposlenici Zemaljskog muzeja ostali bez plaća / Bljesak.info

Hercegovački privrednici podržali korona zakon HNK