Anđelina Džoli objavila emotivnu poruku u sjećanje na majku

Slatka-Tajna.Eu

Povodom jučerašnjeg Dana majki, glumica Anđelina Džoli se prisjetila svoje majke koja je preminula 2007. godine od raka jajnika i dojke, a njene dirljive riječi prenio je “New York Times”.

“Kad se osvrnem mogu vidjeti kako me njena smrt promijenila. Nije bilo iznenadno, ali snažno me pogodilo. Izgubiti majčinu ljubav i topli, mekan zagrljaj je kao da ti neko otrgne zaštitni pokrivač. Zatekla se u okolnostima da kao 26-godišnjakinja podiže dvoje djece s bivšim suprugom, poznatom osobom koja će ostaviti dugu sjenu na njen život, izbledjeli su snovi da će postati glumica. Ali još uvijek je voljela biti majka”, napisala je Anđelina.

Džoli je, inače, nekoliko godina poslije njene smrti na svojoj desnoj ruci istetovirala uspomenu na nju, a u više navrata ispričala je i kako mnogo stvari vezanih za svoju majku uviđa i u svom odnosu sa djecom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Život je donio mnoge zaokrete. Boljelo je više nego što sam ikad pomislila da bi moglo boljeti. Na ovaj Majčin dan mislim i na majke izbjeglice koje sam upoznala, koje žive raseljene i u siromaštvu. Put majčinstva svaka od njih je započela obećanjem da će učiniti baš sve što može kako bi zaštitila svoje dijete… Da će žrtvovati i svoj život ako je potrebno. Ne postoji niko ko rejšava više problema. Kad ima samo ljubav za dati, ona izlazi iz njene duše. Odajem ovim putem počast svim majkama koje se osjećaju bespomoćno, ali uprkos tome posljednji svaki delić snage, sve što imaju daju svojoj djeci. A svima koji tugujete na Dan majki, nadam se da ćete u sjećanjima pronaći utjehu i snagu”, napisala je Anđelina emotivnoj ispovijesti.

(NewYorkTimes)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

INDIRA LEVAK: Pobjednici nas podstiču da postanemo najbolja verzija sebe

SIN LEPE BRENE ODLIJEPIO ZA SANDROM: Počinju zajednički život u Breninoj i Bobinoj vili