Njemačka pivara poklonila stanovnicima 2.600 litara piva

Slatka-Tajna.Eu

VILINGEN – Njemačka pivara “Vilinger” poklonila je stanovnicima istoimene opštine 2.600 litara piva, zbog nemogućnosti da ga proda hotelima i restoranima usljed pandemije virusa korona.

Vlasnici pivare u pokrajini Hesen odlučili su da poklone svijetlo i tamno pivo, umjesto da ga bace. Vlasnik Franc Mast izjavio je da je morao da što prije isprazni cisterne da bi bile napunjene svježim pivom i spremne kada barovi ponovo počnu rad.

Akcija poklanjanja piva dobro je prošla. Nekoliko desetina ljudi strpljivo je stajalo u redu ispred pivare, noseći zaštitne maske i poštujući pravilo socijalnog distanciranja.

Mnogi od onih koji su stajali u redu odnijeli su kući pune kante i gajbe piva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“Želimo da zahvalimo ljudima i nadamo se da će nas podržati kada ponovo otvorimo pivaru, tako što će doći ovdje, preporučiti nas”, rekao je Mast za Rojters.

Udruženje Njemačkih proizvođača piva upozorilo je da pivarama prijeti kolaps u prodaji zbog nedostatka izvoza, prije svega u Kinu i Italiju. Vanredne mjere u Njemačkoj, koje su uvedene zbog virusa korona, ispraznile su restorane, barove i fudbalske stadione, a najveći festival piva u svijetu “Oktobar fest”, koji se svake godine održava u Bavarskoj, otkazan je zbog pandemije.

Pivara je prvobitno planirala da danas pokloni 540 litara piva, ali je ta količina podijeljena u roku od samo nekoliko časova.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

JA SAMO PLIVAM, JA NEMAM RAZLOG DA SE ŽIVCIRAM: Severina priziva ljeto u doba korone

“Smrt” protestuje protiv otvaranja plaža na Foridi