Ilon Mask prodaje svu svoju nepokretnu imovinu

Slatka-Tajna.Eu

Američki milijarder Ilon Mask, najveći dioničar, osnivač i direktor kompanije Tesla, objavio je da ne želi da bude vlasnik nijedne kuće ili nepokretne imovine.

Mask je ponudio na prodaju dvije kuće u Kaliforniji, pošto je na Tviteru najavio da će prodati svu svoju nepokretnu imovinu.

Za dvije vile na Bel Eru u Los Anđelesu, milijarder traži 39,5 miliona dolara, prenose američki mediji.

Jedna od vila nekada je pripadala poznatom američkom glumcu i komičaru Džinu Vajlderu. Mask je kupca te vile uslovio da ne može da je sruši niti “vila smije da izgubi dušu”.

Stručnjaci za nekretnine tvrde da je Mask napravio pogrešan potez, jer sada nije dobro vrijeme za prodaju, budući da je stanje na tržištu luksuznih nekretnina pogoršano usljed pandemije virusa korona, prenosi Sputnjik.

Mask je dvije vile kupio 2012. i 2013. godine za 24 miliona dolara. One su dio kompleksa od pet kuća na Bel Eru koje ovaj milijarder posjeduje. Prije dvije godine podigao je hipoteku na te dve kuće vrijednu 61 milion dolara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Osnivač Tesle nije šokirao svijet samo najavom da će prodati sve svoje nekretnine, već i objavom da su dionice njegove kompanije precjenjene.

Odmah nakon njegove objave, vrijednost dionica Tesle pala je za gotovo 12 odsto, da bi nešto kasnije opet porasla, tako da je dnevni pad vrijednosti bio sedam odsto.

Osim toga, Mask je napisao i nekoliko angažovanih tvitova, tražeći “slobodu za ljude”, vjerovatno misleći na stroge karantinske mjere zbog virusa korona, o čemu već duže piše, i citirajući stihove američke himne i pjesnika Dilana Tomasa.

I pored toga, Masku finansijski ide veoma dobro od početka godine. Vrijednost dionica njegove kompanije porasla je čak za 68 odsto, pa je Maskovo bogatstvo skočilo na 35,9 milijardi dolara.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SLAĐANA MANDIĆ ZA EXPRESS NAKON KORONA PARTIJA U SARAJEVU: Neću ništa da komentarišem

GIPS, ŠTAKE, SUKNJA: Prva fotka Đorđa Davida poslije nezgode