in

DEA ĐURĐEVIĆ: Moj invaliditet je bitno promijenio moj život! Dan počinjem s lijekovima!

Slatka-Tajna.Eu

Zaštitno lice televizije Pink, voditeljka “Novog jutra” Dea Đurđević, zauvijek će pamtiti 7. februar 2019. godine, kada je doživjela saobraćajku u kojoj joj je autobus otkinuo ruku nakon proklizavanja putničkog automobila, koji je učestvovao u sudaru.

Ljekari su joj se dugo borili za život, a iz ove bitke izašla je kao pobjednik. Nakon 14 mjeseci teške borbe otkrila je kakve posljedice i danas trpi njen organizam.

Dea i dalje ide na terapije, a pozitivnom energijom trudi se da se izbori sa traumom koja svjedoči o borbi elokventne djevojke koja ni u najtežim trenucima ne skida osmijeh.

– Stalno sam razmišljala o tome šta nisam rekla, a trebalo je. I koliko sam uzimala zdravo za gotovo neke naizgled sitnice u životu. Da li se ikada iko zapitao koliko je sretan što se probudio bez bola? Što može nekoga da zagrli? Što može da sam obavi osnovne životne potrebe? O tome niko ne razmišlja i smatra to normalnim i datim. Kada sam ležala nepokretna, bilo mi je žao što se i tome nisam radovala jer tada nisam bila sigurna da ću ikada ponovo moći to da uradim. Također, dosta sam vremena provodila sa psihijatrom kako bih kontrolisala posttraumatski sindrom, ali i zamišljala sam često kako ću opet hodati, grliti, raditi… – kazala je voditeljica, pa navela šta se promijenilo od kad je imala operaciju ruke.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Više se smijem (ako je to uopšte moguće) i mnogo se manje nerviram. Shvatam da je većina nezgodnih situacija riješiva, tako da nema potrebe za bilo kakvim stresom.- Više se smejem (ako je to uopšte moguće) i mnogo se manje nerviram. Shvatam da je većina nezgodnih situacija rešiva, tako da nema potrebe za bilo kakvim stresom. Mada, moj invaliditet je bitno promijenio moj život. Naime, dan počinjem lekovima, trudim se da bol smanjim na minimum i naučila sam da živim s njim. Svaki dan imam terapije i vežbam, sada kod kuće onlajn sa fizoterapeutom Milanom iz mog Fizio tima, kako bih povređene delove tela dovela bar do približnog stanja kao pre saobraćajne nezgode, naravno, to se najviše odnosi na ruku i pravilan hod – istakla je Dea, piše Alo.rs.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Glumac komentarisao Trampovo mentalno stanje: "Nije zdrav"

Novinarku “izribali” nakon snimka iz spavaće sobe