in

SRBIJANSKA MANEKENKA PROLAZI PAKAO U INDIJI: Policija nas maltretira i tuče

Slatka-Tajna.Eu

Naime, srbijanska manekenka je neko vrijeme provela na zapadnoj obali Indije, u Goi, a po povratku u Mumbaj ju je dočekala strašna situacija. Cijeli grad je blokiran zbog pandemije koronavirusa, zabranjen je izlazak na ulice, a policija se izuzetno strogo odnosi prema svima.

– Trenutno se nalazim u Mumbaju sa još 50 turista iz Srbije. Ne znamo šta da radimo. Trebalo je prije mjesec dana da nas evakuišu odavde. Svakog dana mi prođe kroz glavu šta bi bilo da se razbolim ovdje, jer je situacija u njihovim bolnicama jeziva – počela je priču Tanja, piše alo.rs.

View this post on Instagram

Tadž Mahal je jedno od sedam svetskih čuda i nalazi se na Uneskovoj listi svetske baštine. Sagrađena je 1631. godine u prašnjavoj ravnici grada Agre, na oko 200km od Delhija, a ovo je legenda o njoj: Princ Hurem, iz dinastije Mogul, šetao se Delhijem i primetio devojku koja prodaje svilu. Očaran njenom lepotom zaljubio se, i oženio se njom nakon pet godina. Njeno pravo ime, zamenio je imenom Mumtaz Mahal. Kao u bajci – živeli su srećno i voleli se beskonačno! Mumtaz je pratila svog supruga na svakom putu. Godine 1627. Hurem postaje car mogulske imperije i tom prilikom dobija ime Šah Džahan . Kao kontrast pričama da je na presto došao na užasan način – pobivši svoju braću – Šah Džahan poznat je po svojoj velikodušnosti prema prijateljima, sirotinji i gradnji brojnih spomenika i hramova po Agri i Delhiju. Za 18 godina zajedničkog života, Mumtaz mu je podarila četrnaestoro dece. Na poslednjem porođaju, rađajući ćerku , umrla je u gradu Buranpur 1630. godine. Na samrti, Mumtaz je od Šaha zatražila da joj ispuni četiri želje: da joj sagradi spomenik dostojan njihove ljubavi, da se nikada više ne ženi, da čuva njihovu decu i da joj posećuje grob na svaku godišnjicu. Po njegovoj naredbi počela je gradnja Tadž Mahala, koja je trajala pune 22 godine. Na njegovoj izgradnji radilo je više od 22,000 ljudi danju i noću. Za gradnju je korišćen beli mermer, jaspis (dragi kamen), žad, kristali, lapis (po legendi – kamen mudrosti), tirkiz, safir, karneol (dragi kamen). Sve ovo je uvezeno iz različitih azijskih zemalja uz pomoć ergele od oko 1,000 slonova. Ugrađeno je i 28 vrsta dragog i poludragog kamenja. Mumtaz, najpre je bila sahranjena u bašti Zainbad, u mestu gde je i umrla, zatim je njeno telo preneseno u Agru uz velike počasti i deljenje hrane i pića. Na tom mestu gde je privremeno počivala, i danas stoji obeležje. Po treći put, sahranjena je na mestu gde i sada počiva, po okončanju izgradnje mauzoleja, 26. maja 1633. godine. Kada mu je 1658. godine sin preuzeo presto, Šah Džahan je stavljen u pritvor. Živeo je još osam godina sa jednom jedinom mogućnošću – da kroz prozor Jasminove kule, posmatra počivalište svoje voljene žene. #incredibleindia ❤️🇮🇳

A post shared by Tanja Djukic 🧘‍♀️ (@tanjadukicmodel) on

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Jako su rigorozni prema nama, u slučaju da nas vide negdje van domova, vode nas u karantin jer vjeruju da mi prenosimo virus, kao da je to od nas počelo. Stanje u Mumbaju je strašno. Policija maltretira i tuče ljude na ulicama – dodala je Dukićeva.

– Nose maske koje predstavljaju koronavirus. Nisam izašla 30 dana iz stana jer se plašim. Pretpostavljam da će cjelodnevni policijski čas biti produžen na cijeli maj. Hranu naručujem, a stan ne napuštam, jer se plašim. Nažalost, živim sama pa to dodatno otežava stvari.

– U početku je cijela ova situacija sa koronavirusom bila “lov na bijelce”. Mnogi su protjerani iz hotela, onima koji su ostali su stalno mjerili temperaturu i provjeravali ih. Užasni su pri ophođenju prema ljudima bijele puti. Slali su u karantin svakoga ko ima malo povišenu temperaturu – nastavila je priču manekenka.

-Velika je nestašica hrane, rade samo lokalne apoteke i nekoliko marketa, ali nema dovoljno namirnica za sve. Situacija je jako teška. Letovi unutar Indije su zatvoreni do 1. juna, što znači da će vanredno stanje biti produženo najvjerovatnije do tada. Država izgleda kao mjesto duhova. Na Goi čak tigrovi slobodno šetaju ulicama jer praktično na njima nema nikoga.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dogodilo se na današnji datum, 26. april

LUNA I MARKO ISPRED GAGIJA IMALI ODNOSE: Đoganijeva vrištala od zadovoljstva pred roditeljima