Postoji idealna veličina, a u vezi je “ok” i manji

Slatka-Tajna.Eu

Polemike oko toga koja veličina muškog ponosa najviše odgovara ženama nikada ne prestaju. Baš zato su naučnici odlučili razotkriti vječnu dilemu: Koja je idealna veličina penisa?

Naučnici sa Univerziteta u Meksiku i Univerziteta u Kaliforniji tvrde da imaju odgovor na ovo pitanje, a ono otkriva kako žene nisu ni približno tako zahtjevne kako muškarci često misle.

U istraživanju je učesvovalo 75 žena od 18 do 65 godina koje su u heteroseksualnim vezama i imaju stalne seksualne odnose. 

Svakoj od njih prikazano je 33 “modela” muškog polnog organa u veličinama od 10 do 21,5 cm i bilo im je postavljeno pitanje – koja veličina penisa im je najprimamljivija za dugoročnu vezu, a koja za avanturu za jednu noć. 

Došli su do saznanja da je veličina u rasponu od 12 do 16 cm najpoželjnija kada je duga veza u pitanju, a kada je riječ o avanturama za jednu noć, žene tada preferiraju malo veću brojku i tada kažu da je veličina od 16 do 17 cm najpoželjnija (u erekciji). Savršena debljina je negdje između tri i pet centimetara. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Dužina penisa manja od 11,43 i veća od 27,4 centimetara okarakterisana je kao “nezadovoljavajuća

Prosjek je 13,2 Britanski naučnici potvrdili su da se “normalnim” smatra penis koji u erekciji ima 13,2 centimetra. Prosječna dužina opuštenog penisa je 9,16 centimetra, a opušteni, ali nategnuti polni ud ima 13,24 centimetra, piše Daily Mail. Oim prosječnog muškog alata u erekciji iznosi 11,6 centimetara, a u opuštenom stanju 9,3 centimetra, potvrdila je analiza 17 studija provedenih na 15.521 muškarcu. 

(24sata.hr)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SVIJET KINEMATOGRAFIJE ZADESILA TRAGEDIJA: Preminuo omiljeni glumac iz “Gospodara prstenova”

ZRAČI VRELINOM: Plamen uhavtio Vesnu Đogani