in

Klopp otkrio svoju najveću grešku, proganja ga još od 2013. godine

Klopp otkrio svoju najveću grešku, proganja ga još od 2013. godine
Slatka-Tajna.Eu
Klopp otkrio svoju najveću grešku, proganja ga još od 2013. godine

Južnokorejska zvijezda odlučila je potpisati za Bayer Leverkusen iz Hamburga još 2013. godina, mada ga je tada mogao dovesti Jurgen Klopp dok je još bio u Borussiji Dortmund.

Son je na kraju otišao iz Leverkusena u Tottenham 2015. i postao jedan od najboljih krilnih igrača u Evropi. Sjajni 30-godišnjak je postigao 136 golova uz 76 assitencija, a za Spurse je odigrao 344 utakmice. Prošle sezone je podijelio Zlatnu kopčaku sa Mohamedom Salahom.

Kloppu je i dalje žao što onda nije doveo Sona, a mogao je.

  Son Heung-min jedan je od najboljih igrača Premier lige, ali trofeji mu ostaju san, zbog čega i razmišlja da napokon promijeni klub i napravi iskorak u karijeri

“Jedna od najvećih grešaka u mom životu je bila to što nisam potpisao Sona. On je fantastičan igrač. Jedan od najboljih napadača na svijetu. Svi u Južnoj Koreji treba da budu ponosni da imaju takvog igrača”, kazao je Klopp.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Son je jednom prilikom govorio o tome kako su ga htjeli Bayer i Borussia. “Obje momčadi su igrale u Ligi prvaka, ali mislio sam da će me Dortmund više koristiti u rotaaciji nego Leverkusen. Onda sam izabrao Bayer ispred Borussije. Htio sam da igram u tim godinama redovno”.

No, Kloppova najveća greška možda bude i ispravljena, pošto je navodno Liverpool jako zainteresovan za igrača Tottenhama koji ima još dvije godine ugovora.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U Tottenhamu strahuju da bi uskoro mogli ostati bez svog ponajboljeg igrača Son Heung-mina koji navodno sve više razmišlja o tome da napravi iskorak u svojoj karijeri, a mediji u Engleskoj objavili su ranije vijest koja bi itekako mogla razočarati navijače londonskog kluba.

Već sedam godina igra u Tottenhamu, ali s osvojenim trofejima se i ne može pohvaliti. Navodno, Son vjeruje da je za njega ovo zadnji voz da napravi iskorak u svojoj karijeri i ode u neki veći klub.

Smatra se da ga želi i Real Madrid, a razvoj situacije nastavlja da prati Liverpool. Klub s Anfielda spreman je da plati oko 70 miliona eura za Sona koji s Tottenhamom ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Ono što je mnoge u Južnoj Koreji zabrinulo je povreda Sona u duelu protiv Marseillea. On će učiniti sve da se oporavi i da ide na Svjetsko prvenstvo, ali ako se to ne dogodi, biće to jak udarac za njegovu zemlju, ali i za njega samog.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sve dobrobiti kestena, grožđa, gljiva i krušaka

Sve dobrobiti kestena, grožđa, gljiva i krušaka

Bio je zubar, kockar i prokleto hrabar revolveraš / Bljesak.info

Bio je zubar, kockar i prokleto hrabar revolveraš / Bljesak.info