in

Sjećanje na 19 pakračkih branitelja stradalih u u Gornjoj Obriježi

Slatka-Tajna.Eu

Sjećanje na 19 pakračkih branitelja

Foto: Dnevnik / HTV

Polaganjem vijenaca, svijećama i molitvom ispred Memorijalne kapelice u Gornjoj Obriježi, obilježena je 30. godišnjica tragične pogibije devetnaestorice pakračkih branitelja na čelu sa zapovjednikom obrane grada Stjepanom Šircem. Dvanaestorica branitelja u toj su ključnoj akciji obrane Pakraca teško ranjena, a poginula su i dva civila.

– Mi smo ovdje zaustavili Banjalučki korpus u prodoru Okučani – Virovitica, on nije krenuo dalje i ovdje je zaustavljen. To je bila osim akcije za Pakrac, akcija koja je imala jedan širi značaj jer nije se dogodilo presijecanje linije, inače pitanje je što bi bilo sa Slavonijom i dalje, naglasio je Božidar Lujanac, predsjednik Časničkog zbora Pakraca i Lipika.

Ivica Mateš iz Pakraca prisjetio se brata koji je poginuo baš na tom mjestu. U četničkoj zasjedi, dodao je poginula je mladost dvaju sela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

NISU SE PROSLAVILI: MC Stojan i Tea Tairović u Čikagu okupili jedva stotinu ljudi

ESTRADI NEĆE BITI DOBRO: Laća uskoro otkriva imena ljudi koji Marini Tucaković duguju novac