Categories: Novosti

Građanin koji je ubio ubojicu u bijegu

Pokolj u Cetinju

Foto: Stevo Vasiljevic / Reuters

Crna Gora proglasila je trodnevnu žalost nakon jučerašnjeg nezapamćenog masakra u Cetinju. U suludom smrtonosnom pohodu 34-godišnjak je vatrenim oružjem ubio desetero ljudi, među kojima i dvoje djece. Napadača, čini se, nije ubila policija, kako je najprije objavljeno, nego jedan građanin. Krvoproliću su prethodile razmirice dviju obitelji.

Muškarac koji je sinoć u Cetinju usmrtio ubojicu 10 osoba u bijegu je. Cijeli dan traju pregovori s policijom o predaji. Crnogorski mediji pišu da je policajcima rekao da će se predati ako mu državni tužitelj ne odredi pritvor. 

Prema kaznenom zakonu Crne Gore, ako sud odluči da je djelovao u nužnoj obrani ili iz straha, može biti oslobođen kazne.

 Policija je odmah po prijavi pucnjave u cetinjskom naselju Medovina došla na mjesto događaja i poduzela sve radnje kako bi ga osigurala, kazao je šef Odjela sigurnosti Cetinje Dalibor Šaban. Rekao je i da je ubojica 10 osoba imao dozvolu za nošenje oružja.

Podsjetimo, u Cetinju u petak poslijepodne dogodila se tragedija kakvu Crna Gora ne pamti. 

– 34-godišnji muškarac V.B. s Cetinja pucao je na obitelj čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je upotrebom vatrenog oružja lovačke puške – lišio života dvoje djece, jedno u dobi od osam, a drugo 11 godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla ozljedama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja, pri čemu je ubio još sedam osoba, a ranio šest. Po pozivu građana na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, pri čemu je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik. Zasad nije jasno što što je potaknulo V.B. na ovako gnjusan čin prilikom čega je i sam lišen života, rekao je Zoran Brđanin, direktor Uprave policije Crne Gore.

Crnogorski mediji objavili su da je napadač nasumce pucao u susjede, ekipu Hitne medicinske pomoći, policajce i prolaznike.

– Situacija je bila, možemo reći, kaotična, žene su plakale, ljudi su bili tu u panici i govorili su da čovjek ima naoružanje te da nasumice puca, rekla je Milena Stanojević, novinarka Radija Crne Gore.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







– Poznajem te ljude sve, to su mirni građani, što je bilo, ja se uvijek pitam što je povod, istaknula je stanovnica Cetinja.

– Svjestan sam da ništa više neće biti isto tu, mnoge obitelji su nestale, to je neopisivo. Mislim da se trebamo dozvati pameti i da treba drugačije reagirati te bolje obraćati pažnju na naše rođake, prijatelje, sugrađane, rekao je Bajko Stanojević, stanovnik Cetinja.

– Molimo sve građane Crne Gore da nekako mislima budemo uz obitelji poginulih, izjavio je Dritan Abazović, premijer Crne Gore.

O motivima napada još se nagađa.

– U 11 stradalih je i ubojica odnosno napada. Za sada postoji sumnja da je on napadača ubio sugrađanin, izjavila je Andrijana Nastić iz državnog tužiteljstva.

Policija je danas priopćila da je napadač bio teško ranjen u sukobu s policijom. Utvrđuju jesu li mu presudili policijski hici ili oni koje je ispalio sumještanin.

– Policajac je pokušao spriječiti osumnjičenog odnosno čovjeka koji je počinio ovaj zločin. Pokušao ga je nekako spriječiti i u tom pokušaju je zadobio ozljedem, rekao je Filip Adžić, ministar unutarnjih poslova Crne Gore.

U Crnoj Gori proglašena je trodnevna žalost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

Usvojena lista reformi u BiH za provedbu plana rasta za Zapadni Balkan

Radni tim u Bosni i Hercegovini, kojim predsjedava  predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, usaglasio…

35 minuta ago

NEVJEROVATNI PODATCI: Čolino bogatstvo se procjenjuje na 25 miliona eura

Najveća balkanska zvijezda Zdravko Čolić je prema pisanju čuvenog američkog sajta “Celebritynetworth” jedan od najimućnijih…

52 minute ago

Više od 70 posto roditelja ne plaća alimentaciju

Oko 70 posto roditelja ne izvršava obavezu plaćanja alimentacije za djecu, pokazuju podaci udruženja roditelja.…

2 sata ago

Nastavlja se borba Klivlenda i Orlanda: 3:2 za Kavalirse

Košarkaši Klivlenda su kao domaćini slavili protiv Orlanda sa 104:103 i poveli sa 3:2 u…

2 sata ago

Serija U klinču 3, epizoda 17: Bahanalije! (VIDEO) – Film – Region – Vesti – Svet Plus

Serija "U klinču 3" epizoda 17:Velika fakultetska žurka i svi se okupljaju i Toma je…

2 sata ago

Kremasta krompir salata

​Ovu divno kremastu krompir salatu često pripremamo uz roštilj, ali i meso pečeno u rerni.…

3 sata ago