in

Građanin koji je ubio ubojicu u bijegu

Građanin koji je ubio ubojicu u bijegu
Slatka-Tajna.Eu
Građanin koji je ubio ubojicu u bijegu

Pokolj u Cetinju

Foto: Stevo Vasiljevic / Reuters

Crna Gora proglasila je trodnevnu žalost nakon jučerašnjeg nezapamćenog masakra u Cetinju. U suludom smrtonosnom pohodu 34-godišnjak je vatrenim oružjem ubio desetero ljudi, među kojima i dvoje djece. Napadača, čini se, nije ubila policija, kako je najprije objavljeno, nego jedan građanin. Krvoproliću su prethodile razmirice dviju obitelji.

Muškarac koji je sinoć u Cetinju usmrtio ubojicu 10 osoba u bijegu je. Cijeli dan traju pregovori s policijom o predaji. Crnogorski mediji pišu da je policajcima rekao da će se predati ako mu državni tužitelj ne odredi pritvor. 

Prema kaznenom zakonu Crne Gore, ako sud odluči da je djelovao u nužnoj obrani ili iz straha, može biti oslobođen kazne.

 Policija je odmah po prijavi pucnjave u cetinjskom naselju Medovina došla na mjesto događaja i poduzela sve radnje kako bi ga osigurala, kazao je šef Odjela sigurnosti Cetinje Dalibor Šaban. Rekao je i da je ubojica 10 osoba imao dozvolu za nošenje oružja.

Podsjetimo, u Cetinju u petak poslijepodne dogodila se tragedija kakvu Crna Gora ne pamti. 

– 34-godišnji muškarac V.B. s Cetinja pucao je na obitelj čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je upotrebom vatrenog oružja lovačke puške – lišio života dvoje djece, jedno u dobi od osam, a drugo 11 godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla ozljedama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja, pri čemu je ubio još sedam osoba, a ranio šest. Po pozivu građana na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, pri čemu je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik. Zasad nije jasno što što je potaknulo V.B. na ovako gnjusan čin prilikom čega je i sam lišen života, rekao je Zoran Brđanin, direktor Uprave policije Crne Gore.

Crnogorski mediji objavili su da je napadač nasumce pucao u susjede, ekipu Hitne medicinske pomoći, policajce i prolaznike.

– Situacija je bila, možemo reći, kaotična, žene su plakale, ljudi su bili tu u panici i govorili su da čovjek ima naoružanje te da nasumice puca, rekla je Milena Stanojević, novinarka Radija Crne Gore.

– Poznajem te ljude sve, to su mirni građani, što je bilo, ja se uvijek pitam što je povod, istaknula je stanovnica Cetinja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Svjestan sam da ništa više neće biti isto tu, mnoge obitelji su nestale, to je neopisivo. Mislim da se trebamo dozvati pameti i da treba drugačije reagirati te bolje obraćati pažnju na naše rođake, prijatelje, sugrađane, rekao je Bajko Stanojević, stanovnik Cetinja.

– Molimo sve građane Crne Gore da nekako mislima budemo uz obitelji poginulih, izjavio je Dritan Abazović, premijer Crne Gore.

video thumb

O motivima napada još se nagađa.

– U 11 stradalih je i ubojica odnosno napada. Za sada postoji sumnja da je on napadača ubio sugrađanin, izjavila je Andrijana Nastić iz državnog tužiteljstva.

Policija je danas priopćila da je napadač bio teško ranjen u sukobu s policijom. Utvrđuju jesu li mu presudili policijski hici ili oni koje je ispalio sumještanin.

– Policajac je pokušao spriječiti osumnjičenog odnosno čovjeka koji je počinio ovaj zločin. Pokušao ga je nekako spriječiti i u tom pokušaju je zadobio ozljedem, rekao je Filip Adžić, ministar unutarnjih poslova Crne Gore.

U Crnoj Gori proglašena je trodnevna žalost.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ja nemam duše ni obraza da pjevam…Boban Rajović slomljen zbog tragedije, otkazao nastup zbog žrtava sa Cetinja – Senzacija

Ja nemam duše ni obraza da pjevam…Boban Rajović slomljen zbog tragedije, otkazao nastup zbog žrtava sa Cetinja – Senzacija

Klub iz BiH nije registrovao sve igrače pa izgubio 7:0

Klub iz BiH nije registrovao sve igrače pa izgubio 7:0