Categories: Dijaspora

ROĐENDANSKO IZNENAĐENJE ZA AMBASADORA FILIPOVIĆA

U okviru 23. Susreta bosanskohercegovačkih dopunskih škola u Velikoj Britaniji, bh zajednica je odlučila da iznenadi svog Ambasadora. Naime, taj dan je i Ambasadoru Filipoviću bio rođendan. U prepunoj sali i veseloj atmosferi Sidney Stringer Akademije, prisutni su uz pjesmu izaslanika kraljice Elizabete II , Simon Topmana MBE DL, Ambasadoru poželjeli sretan rođendan i uručili rođendansku tortu.

Nj.E. Vanja Filipović je tokom svog mandata kao Ambasador Bosne i Hercegovine u Velikoj Britaniji, relativno brzo uspostavio blisku saradnju i komunikaciju sa bh. zajednicom na Ostrvu.

Ukoliko ga upitate za dijasporu u Velikoj Britaniji, uvijek će izjaviti da je sretan što je nivo zainteresovanosti i povezanosti dijaspore sa domovinom na izuzetnom nivou.

Ambasador se odaziva na sve veće aktivnosti BH UK Networka, i bh. udruženja u UK. Uvijek je nastojao da zajedničkim nastupom prezentujemo našu domovinu u najboljem svjetlu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Nj.E Vanja Filipović rođen je u Sarajevu 1976. godine. Došao je u SAD sa majkom i sestrom u septembru 1993. Pohađao je Haverford College u Pennsylvaniji gdje je diplomirao na političkim naukama 1999. godine, a potom magistrirao Security Policy Studies (studij siguronosne politike) sa George Washington Univerziteta u Washington DC 2001. godine. Od 2000. do 2004. radio je za Northrop Grumman korporaciju u Fairfax Virginiji, “Orao bazi” kod Tuzle i kampu “Butmir” pored Sarajeva pružajući podršku američkom kontigentu pri SFOR misiji kao konsultant. Od 2004 do 2012.
radio je za NATO Štab Sarajevo, a u periodima od 2013. do 2014. i tokom 2019. godine u kabinetu člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda kao savjetnik za vanjsku politiku. Tokom 2015. godine bio je šef kabineta ministra komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine. U periodu 2016-2017. završio je i drugi magistarski studij na polju “Violence, Conflict and Development” u Londonu na School of Oriental and African Studies – University of London. Funkciju ambasadora Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu vrši od 1.9. 2019.

Ambasadore, sretan rođendan !

Kako je sve izgledalo, možete pogledati video na našoj web stranici:

http://bosniauknetwork.org/rodendansko-iznenadenje-za-ambasadora-filipovica/?preview_id=8032&preview_nonce=b50cd94c5e&_thumbnail_id=8042&preview=true

https://www.facebook.com/1769679606676180/posts/3210928279217965/?d=n

BH UK Network

Redakcija

Recent Posts

IBRAHIMOVIĆ O PORODICI: Morate razumjeti Balkan, tamo je ponos velika stvar

Jedan je od najboljih napadača 21. vijeka, igrao je u gotovo svakom velikom evropskom klubu,…

27 minuta ago

U nedjelju još sunčanije i toplije, ali mogući pljuskovi

Do ponedjeljka još toplije, većinom suho, uz dosta sunčanog vremena te sve zamjetnije južinu, a…

56 minuta ago

Sarajevo ide prema Evropi, Zvijezda u niži rang

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su danas pobjedu protiv Sloge iz Doboja rezultatom 1:0. Nova tri boda…

57 minuta ago

Aleksandra Mladenović otkrila da li je tokom udesa bila pod dejstvom alkohola! (FOTO) – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus

Pevačica je  odmah nakon nesreće, kolima Hitne pomoći je prevežena u Urgentni. Aleksandra je izjavila…

1 sat ago

Još nije kasno za novi početak: Marinkova udovica pronašla je ljubav i mir

Udovica legendarnog pjevača narodne muzike Marinka Rokvića dostojanstveno se nosi sa nenadoknadivim gubitkom, a ličnim…

2 sata ago

Spremite i do 1.000 evra

Lokalne vlasti Tivta odlučili su da zabrane kretanje turista u kupaćim kostimima u pješačkim zonama,…

3 sata ago