in

ROĐENDANSKO IZNENAĐENJE ZA AMBASADORA FILIPOVIĆA

ROĐENDANSKO IZNENAĐENJE ZA AMBASADORA FILIPOVIĆA
Slatka-Tajna.Eu
ROĐENDANSKO IZNENAĐENJE ZA AMBASADORA FILIPOVIĆA

U okviru 23. Susreta bosanskohercegovačkih dopunskih škola u Velikoj Britaniji, bh zajednica je odlučila da iznenadi svog Ambasadora. Naime, taj dan je i Ambasadoru Filipoviću bio rođendan. U prepunoj sali i veseloj atmosferi Sidney Stringer Akademije, prisutni su uz pjesmu izaslanika kraljice Elizabete II , Simon Topmana MBE DL, Ambasadoru poželjeli sretan rođendan i uručili rođendansku tortu.

Nj.E. Vanja Filipović je tokom svog mandata kao Ambasador Bosne i Hercegovine u Velikoj Britaniji, relativno brzo uspostavio blisku saradnju i komunikaciju sa bh. zajednicom na Ostrvu.

Ukoliko ga upitate za dijasporu u Velikoj Britaniji, uvijek će izjaviti da je sretan što je nivo zainteresovanosti i povezanosti dijaspore sa domovinom na izuzetnom nivou.

Ambasador se odaziva na sve veće aktivnosti BH UK Networka, i bh. udruženja u UK. Uvijek je nastojao da zajedničkim nastupom prezentujemo našu domovinu u najboljem svjetlu.

Nj.E Vanja Filipović rođen je u Sarajevu 1976. godine. Došao je u SAD sa majkom i sestrom u septembru 1993. Pohađao je Haverford College u Pennsylvaniji gdje je diplomirao na političkim naukama 1999. godine, a potom magistrirao Security Policy Studies (studij siguronosne politike) sa George Washington Univerziteta u Washington DC 2001. godine. Od 2000. do 2004. radio je za Northrop Grumman korporaciju u Fairfax Virginiji, “Orao bazi” kod Tuzle i kampu “Butmir” pored Sarajeva pružajući podršku američkom kontigentu pri SFOR misiji kao konsultant. Od 2004 do 2012.
radio je za NATO Štab Sarajevo, a u periodima od 2013. do 2014. i tokom 2019. godine u kabinetu člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda kao savjetnik za vanjsku politiku. Tokom 2015. godine bio je šef kabineta ministra komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine. U periodu 2016-2017. završio je i drugi magistarski studij na polju “Violence, Conflict and Development” u Londonu na School of Oriental and African Studies – University of London. Funkciju ambasadora Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu vrši od 1.9. 2019.

Ambasadore, sretan rođendan !

Kako je sve izgledalo, možete pogledati video na našoj web stranici:

http://bosniauknetwork.org/rodendansko-iznenadenje-za-ambasadora-filipovica/?preview_id=8032&preview_nonce=b50cd94c5e&_thumbnail_id=8042&preview=true

https://www.facebook.com/1769679606676180/posts/3210928279217965/?d=n

BH UK Network


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Jelena Karleuša potkačila Natašu Bekvalac jer iza sebe ima tri propala braka

Jelena Karleuša potkačila Natašu Bekvalac jer iza sebe ima tri propala braka

Trik za čišćenje friteze

Trik za čišćenje friteze