Categories: Novosti

Diego Arria: Ponosan sam zbog nagrade Počasni građanin Sarajeva

Venecuelanski diplomata i bivši predsjednik Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN) 1992. godine Diego Enrique Arria Salicetti primio je večeras nagradu Počasni građanin Sarajeva u 2021. godinu.

Na svečanosti u Vijećnici istaknuo je ponos zbog nagrade koja mu je uručena i, kako je kazao, znači mu više nego ijedna druga koju je dosad dobio. Taj trenutak sreće podijelio je i sa kćerkom koja je došla sa njim u Sarajevo.

Ambasador Arria je prvi visoki zvaničnik međunarodne zajednice koji je tokom posjete Srebrenici izjavio da se tu odvija ‘usporeni proces’. Svijetu je, kaže, trebalo još dvije godine da to zaustavi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva u 2021. dodijeljena je u četiri kategorije. Za oblast umjetnosti dobitnik je prof. Asim Horozić, za druge oblasti rada i stvaralaštva fra Ivo Marković, oblast obrazovanja Arzija Pašalić, dok je za oblast zdravstva i socijalne zaštite nagrađeno Udruženju ‘Oaza’ koje brine o osobama s intelektualnim teškoćama.

Šestoaprilska nagrada se dodjeljuje na Dan oslobođenja Sarajeva, ali je odgađana zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Redakcija

Recent Posts

Zaključci Energetskog samita 2024 – Hitno djelovati u svim oblastima energetske tranzicije

Diskusija 70 uvodničara, panelista i prezentera može se sažeti u nekoliko osnovnih zaključaka: Vrijeme neumoljivo…

33 minute ago

Dončić i Irving prejaki za Kliperse, doveli Dalas do nove pobjede

Košarkaši Dalas maveriksa savladali su Los Anđeles kliperse rezultatom 101:90 u trećem meču prve runde…

2 sata ago

IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: ‘Ne nasjedajte na propagandu i provokacije, laži koje se plasiraju iz Beograda i Banje Luke, stigao je odgovor glavnog tajnika UN-a…’

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/ivicaa_2_4.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/ivicaa_2_4.jpg","caption":"Screenshot","bg":"54708e"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/ivicamile_sb_1_1_1_1.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/ivicamile_sb_1_1_1_1.jpg","caption":"Ilustracija","bg":"2e2a37"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/kolaz_sb_ivo_p_alex_v_1_1_1_2.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/kolaz_sb_ivo_p_alex_v_1_1_1_2.jpg","caption":"Ilustracija","bg":"494753"}] Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz SAD-a otkrio je šta se događa oko…

2 sata ago

Trik za čišćenje zidova bez krečenja

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji…

3 sata ago

Neradni dani u FBiH 1. i 2. maj

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da se, prema Zakonu o praznicima (“Službeni…

4 sata ago

"Dijamantska lopta" FSS za Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom…

4 sata ago