in

Diego Arria: Ponosan sam zbog nagrade Počasni građanin Sarajeva

Slatka-Tajna.Eu

Venecuelanski diplomata i bivši predsjednik Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN) 1992. godine Diego Enrique Arria Salicetti primio je večeras nagradu Počasni građanin Sarajeva u 2021. godinu.

Na svečanosti u Vijećnici istaknuo je ponos zbog nagrade koja mu je uručena i, kako je kazao, znači mu više nego ijedna druga koju je dosad dobio. Taj trenutak sreće podijelio je i sa kćerkom koja je došla sa njim u Sarajevo.

Ambasador Arria je prvi visoki zvaničnik međunarodne zajednice koji je tokom posjete Srebrenici izjavio da se tu odvija ‘usporeni proces’. Svijetu je, kaže, trebalo još dvije godine da to zaustavi.

Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva u 2021. dodijeljena je u četiri kategorije. Za oblast umjetnosti dobitnik je prof. Asim Horozić, za druge oblasti rada i stvaralaštva fra Ivo Marković, oblast obrazovanja Arzija Pašalić, dok je za oblast zdravstva i socijalne zaštite nagrađeno Udruženju ‘Oaza’ koje brine o osobama s intelektualnim teškoćama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Šestoaprilska nagrada se dodjeljuje na Dan oslobođenja Sarajeva, ali je odgađana zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TE RUKE I DVA METRA VISINE: Janjuš hoće da trenira Deniz Dejm košarku!

Bahati Darko i Barbara pijani vozili auto, pjevač bez vozačke duže od 3 godine!