Categories: Ostalo

Duvnjakov Kiel i Cindrićeva Barcelona u finalu Lige prvaka / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometaši Barcelone svladali su PSG rezultatom 37:32 čime su se plasirali u finale rukometne Lige prvaka.

Nakon prvih pola sata Španjolci su imali četiri pogotka prednosti, a iako je PSG u nastavku sve pokušao da okrenu rezultat, rukometaši Barcelone rutinski su zadržali vodstvo i potpuno zasluženo osigurali plasman u finale najelitnijeg klupskog rukometnog natjecanja na svijetu.

Igralo se praktički gol za golom sve do rezultata 11:11 kada Barcelona radi seriju 5:0 i dolazi do velikog vodstva koje je malo presjeklo Francuze.

Španjolci su bili izvrsni u kontranapadima, realizirali su ih 7 od 7, a svakako je važno istaknuti i izvrsnu večer golmana Barcelone Kevina Mollera koji je u utakmici skupio 14 obrana.

Hrvatski reprezentativac u dresu Barcelone, Luka Cindrić, odigrao je jako dobru utakmicu, a uspio je postići četiri pogotka.

S druge strane, kod Francuza su najraspoloženiji bili Nahi i Hansen koji su kombinirano zabili 16 pogodaka.

Barcelona će u finalu igrati protiv Kiela koji je u nevjerojatno zanimljivoj utakmici svladao mađarski Vezsprem rezultatom 36:35 nakon što je u regularnom dijelu utakmica završila rezultatom 29:29.

Kiel je u jednom trenutku bio na -4, ali se Nijemci nisu predali te su u konačnici uspjeli slaviti.

Domagoj Duvnjak bio je među najzaslužnijima za pobjedu. Bilo je pitanje u kakvom će stanju istrčati jer je nedavno prebolio koronavirus, ali on je herojski odigrao i povukao svoju momčad do pobjede.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Duvnjak je zabio četiri gola i odigrao sjajnu obranu u svom stilu. Kao istureni igrač bio je noćna mora za Mađare, koji su se također vratili iz ponora i deficita od -7.

U jednom trenutku Domagoj Duvnjak i društvo su imali tih velikih sedam golova prednosti (17:10), a Mađari su do poluvremena smanjili na pet razlike (18:13).

Nijemci su u 36. minuti imali +6 (22:16) i tada upali u “crnu rupu” tijekom koje je Veszprem nevjerojatnom serijom 12:2 stigao do vodstva 28:24.

Kiel se uspio pribrati i uzvratiti serijom 5:0 stigavši do nove prednosti (29:28). U posljednje dvije minute ušlo se u egalu, 29:29. Mađari nisu iskoristili svoj napad, a Kiel je imao posljednjih 30 sekundi za pobjedu. No, Rodrigo Corrales je obranio udarac Mihe Zarabeca i susret je otišao u produžetak.

U dodatnih 2×5 minuta novu drama. Veszprem je nakon prvog produžetka imao dva gola prednosti (34:32), no Kiel je na otvaranju druge dionice uspio izjednačiti na 34:34, a zatim i povesti na 35:34 dvije minute prije kraja.

Veszprem je potom izjednačio na 35:35, a presudni gol za Kiel zabio je Ekberg. Mađari su imali dovoljno vremena za izjednačenje, ali nisu uspjeli.

Kod Kiela najefikasniji su bili Hendrik Pekeler s osam, Niclas Ekberg sa sedam, te Sander Sagosen s pet golova, dok je Duvnjak zabio četiri gola iz šest pokušaja.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Vuko Borozan i Gašper Marguč sa po sedam golova. Manuel Štrlek nije igrao za mađarski sastav zbog ozljede skočnog zgloba.

Redakcija

Share
Published by
Redakcija

Recent Posts

OECD povećava prognoze globalnog rasta za 2024. godinu

OECD je podigla prognozu globalnog rasta u 2024. na 3,1 posto, dok je prema poslednjim…

1 sat ago

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti slave Uskrs

Pravoslavni vjernici slave UskrsFoto: Hrvoje Jelavic / PixsellVjernici koji se ravnaju prema julijanskom kalendaru danas…

2 sata ago

Više od 400 mladih džudista nastupilo na turniru u Sarajevu

Više od 400 mladih džudista i džudistkinja iz 36 klubova uzelo je učešće na šestom…

2 sata ago

Dejan Jokanović se nakon 25 godina u Kanadi vratio u Trebinje, dovezao i juga

TREBINJE - Dejan Jokanović porijeklom iz sela Trebijovi kod Trebinja odlučio je da se nakon…

4 sata ago

Deseci uhićeni ovog vikenda tijekom prosvjeda u američkim kampusima

Prosvjedi na sveučilištimaFoto: Mike Segar / ReutersPolicija je u subotu uhitila najmanje 25 propalestinskih prosvjednika…

4 sata ago