Categories: Lifestyle

Dejan Jokanović se nakon 25 godina u Kanadi vratio u Trebinje, dovezao i juga

TREBINJE – Dejan Jokanović porijeklom iz sela Trebijovi kod Trebinja odlučio je da se nakon 25 godina rada u Kanadi vrati u grad na Trebišnjici i da tu sa porodicom nastavi život, a sa sobom je dovezao i automobil jugo za koji kaže da mu je bio spona sa otadžbinom.

Jokanović, rođeni Sarajlija, izjavio je Srni da je nakon rata sa roditeljima otišao u Kanadu, kada je imao nepunih deset godina, te da je to bilo jedno neobično iskustvo.

“Novo tlo, novi ljudi, životne navike koje su bile vrlo interesantne dječaku. Završio sam osnovnu i srednju školu u Torontu, kao i francuski jezik, Fakultet političkih nauka i pola Teološkog fakulteta”, priča Jokanović.

On je istakao da je njegov prvi radni staž evidentiran sa 11 godina, gdje je dijelio letke u Kanadi, sa 17 godina počeo je da radi kao pomoćnik agenta za nekretnine u Torontu, a sa 18 godina je bio prvi licencirani agent za nekretnine u provinciji Ontario.

On je predavao francuski i istoriju u srednjoj školi, radio i kao agent za nekretnine, a u septembru, 2020. godine, odlučio je da se vrati u Trebinje sa suprugom i sinom.

“Oduševljeni smo, uvijek smo Trebinje doživljavali kao naš grad, kao grad svih Hercegovaca, svih ljudi. Ovaj grad zrači, ali mi koji smo živjeli mimo njega više to prepoznajemo, nego oni kojima je ovdje svakodnevnica”, rekao je Jokanović.

On je istakao da Trebinje ima prelijepe crkve, manastire, divnu klimu, blizinu mora, domaću hranu, odnosno sve što je potrebno za zdravo odrastanje djece i funkcionisanje porodice.

Jokanović je u Trebinju otvorio Agenciju za nekretnine, ističući da u ovom gradu, ko god želi da radi, može da se bori i da uspije, te da za Trebinjce, ali i kolege ima samo riječi hvale.

“Ogromna je razlika života u dijaspori i ovdje. Nesporno je da se u dijaspori sa istim radom kojim se ovdje bavimo mnogo više zarađivalo. Međutim, radni sati su mnogo duži, radi se subotom, i, nekako, suština života na zapadu je pidžama i radno odijelo”, rekao je Jokanović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Prema njegovim riječima, U Trebinju je sve drugačije, puno se radi, ali mnogo više vremena provodi sa porodicom, te smatra da je budućnost i perspektiva svih ovdje.

Neobična ljubav prema automobilu jugo

Jokanović je rekao da oduvijek gaji ljubav prema oldtajmerima, te da u njegovom srcu posebno mjesto zauzima jugo, čiji je volan na desnoj strani.

On je jedan takav kupio u Engleskoj sa 18. godina.

“Jugo je atrakcija zbog volana na desnoj strani, a trenutno su u cijelom svijetu četiri takva automobila. Sve, osim akumulatora, na tom automobilu je original. Svuda sam ga vozao, ali najljepša vožnja je ovim `jugom` je u Trebinju”, istakao je Jokanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Redakcija

Share
Published by
Redakcija

Recent Posts

Obilježena 79. obljetnice bleiburške tragedije i Križnoga puta

Komemoracija za žrtve Bleiburške tragedije Foto: Robert Anic/ / PIXSELLNa zagrebačkom Mirogoju obilježena je 79.…

45 minuta ago

SVE PJESME POSVETIO NJOJ, A LJUBI DRUGU: Zašto se Bajaga razveo od Eme nakon 30 godina braka

Momčilo Bajagić Bajaga nedavno se razveo od supruge Emilije s kojom je bio 33 godine u braku u…

46 minuta ago

Kejn se muči sa povredom, EP u opasnosti?

Napadač Bajern Minhena i engleske reprezentacije Hari Kejn se muči sa povredom leđa. Hari Kejn…

1 sat ago

Afrika otkrila kako je “uhvatila” Volkova u prevari sa koleginicom: “Otvorila mi je vrata u donjem vešu”

“Došla sam ispred njegovog stana, a onda sam pozvonila”, ispričala je pevačica Pevačica Sandra Afrika…

2 sata ago

Pica-mafini su tako jednostavni, a preukusni

Ako vam je potreban recept koji vam neće oduzeti mnogo vremena, a da oduševi goste,…

2 sata ago

ELMEDIN KONAKOVIĆ TVRDI: ‘Zbog poteza kakav je napravio Goganović potrebna nam je rezolucija o Srebrenici’

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ezy_watermark_18-05-2024_11-12-11-6640am.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ezy_watermark_18-05-2024_11-12-11-6640am.jpg","caption":"(Foto: Slobodna Bosna\/Samir Saletovi\u0107)","bg":"323a3b"}] Povodom obilježavanja 32. godišnjice postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo…

3 sata ago