Categories: Sport

Dončić ugasio Minesotu

Košarkaši Dalasa pobijedili su na gostovanju ekipu Minesote rezultatom 109:108 i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Poslije dvije utakmice u Minesoti, košarkaši Dalasa se vraćaju u Teksas sa dvije pobjede i šansom da već u naredna dva meča pred svojim navijačima okončaju finalnu seriju Zapadne konferencije i obezbijede plasman u veliko finale NBA lige.

Drugi brejk Maveriksima doneo je Luka Dončić trojkom koju je u svom stilu pogodio preko Rudija Gobera tri sekunde prije posljednjeg zvuka sirene.

“Promiješao” je reprezentativac Slovenije jednog od najboljih defanzivaca u ligi, napravio prepoznatljiv korak unazad i stekao dovoljno vremena i prostora da ispali hitac preko Goberove ruke, koja je ostala kratka, prenosi RTS.

“Vukovima” su ostale tri sekunde za posljednji napad i nisu ga loše organizovali, ali je šut za pobjedu Naza Rida iscurio iz obruča iako je do tada ubacio čak sedam trojki iz osam pokušaja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Vjerovatno Luka Dončić ne bi ni bio u prilici da postane junak Mavsa da prethodno bek Minesote Entoni Edvards nije napravio kobnu grešku – na 13 sekundi do kraja utakmice, dok je na semaforu pisalo 108:106 za domaće, bacio je loptu u aut i poklonio Dalasu posljednji napad.

Imaju Timbervulvsi za čime da žale pošto su dugo vodili i sredinom druge četvrtine imali velikih 18 poena prednosti (55:37). Dalas je do kraja prvog poluvremena prišao na prihvatljiv minus 12 (60:48) i nastavio da smanjuje zaostatak u drugom dijelu igre.

Luka Dončić je bio najefikasniji u pobjedničkom timu. Meč je završio sa tripl-dabl učinkom – 32 poena, 13 asistencija i 10 skokova. Iako je imao miran period u posljednjoj deonici, nije podbacio kada je bilo najpotrebnije. Pratio ga je Kajri Irving sa 20 poena, šest asistencija i četiri uhvaćene lopte. Gaford je doprinio trijumfu sa 16, a Vašington sa 10 poena.

Među igračima Minesote prednjačio je Naz Rid sa 23 poena, a pratio ga je Entoni Edvards sa 21. Majk Konli se zaustavio na 18 poena, dok je Rudi Gober upisao dabl-dabl učinak sa 16 poena i 10 skokova. Poen manje postigao je Karl Entoni Tauns.

U finalu Istočne konferencije NBA lige Boston vodi sa 2:0 protiv Indijane, koja nije uspjela da napravi brejk prije povratka u Indijanapolis.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Redakcija

Recent Posts

Fužine slave 150 godina turizma i dolaska prvih gostiju

Fužine slave 150 godina turizma i dolaska prvih gostiju

23 sekundi ago

Evo kako ”X” gleda utakmicu Srbije i Engleske: Humor na visini zadatka

U toku je utakmica Srbije i Engleske u kojoj srpska reprezentacija gubi sa 1:0. Naravno…

3 minute ago

Mitrović utučen poslije poraza – EURO 2024

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović kaže da tim i dalje ima volje i snage da se…

2 sata ago

Dva zabrinjavajuća simptoma bolesti koja se smatra tihim ubicom

Tiho, ali smrtonosno stanje koje može vrebati neotkriveno godinama, moglo bi da nas izložiti većem…

2 sata ago