Categories: Sport

U Beogradu je teško pobijediti

Trener košarkaša Reala Ćus Mateo rekao je da će njegova ekipa pokušati sutra da pobijedi Partizan u Beogradu, smanji na 1:2 u seriji a onda pobijedi i u četvrtoj utakmici u glavnom gradu Srbije i da se nada da će postati prvi klub u istoriji koji se poslije 0:2 na startu četvrtfinalne serije plasirao na Fajnal for.

“Zaostajemo i nije lako, igraćemo na teškom terenu i to će nam otežati stvari, tako da ćemo morati da budemo čvršći nego ikad. Niko nikad nije stigao 0:2? Za sve uvijek mora postojati prvi put, a zašto ne bi sad bilo tako? Razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici, a ako bismo pobijedili i u četvrtoj, biće i peta. Možemo da razmišljamo samo o jednoj utakmici, jer sve u svemu pobjeda bi nam pomogla da se podignemo”, samouvjeren je Mateo, prenosi Tanjug.         

On kaže da njegovu ekipu čeka paklena atmosfera.

“Atmosfera je veoma živahna, tjeraju vas da sumnjate u svoje mogućnosti, jer nije lako igrati pred toliko ljudi, koji su tako blizu, toliko uključeni u igru i koji toliko vibriraju i neprestano navijaju. Mi razmišljamo samo o košarci. Tamo je već jako teško pobijediti i zbog atmosfere, kao i na drugim gostovanjima u Evropi. Neću da ulazim u to šta Željko Obradović ima da kaže svojim navijačima, jer ne mogu da ulazim u tuđe kuće. Ne putujemo sa više straha, razgovaraćemo i razmišljati o košarci. Desili su se incidenti koji nažalost nikada nisu smjeli da se dese i sad svi moramo u svom dijelu posla da pričamo isključivo o košarci. Ništa se neće desiti, pričaćemo o košarci i igrati”, dodao je šef struke Madriđana.

Bez obzira na slabe partije koje su pružili u prva dva meča i izostanak Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka zbog suspenzije, Ćus Mateo još uvijek vjeruje u igrače.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“Doživio sam mnoge stvari sa ovom grupom, bez sumnje, i u ovom klubu. Ne samo u košarci, dešavaju se neočekivane stvari, i u fudbalu su se dešavale stvari koje su se smatrale nemogućim. Imam povjerenje u ovu grupu jer su to pokazali i ranije. Ako od nekoga možemo da očekujemo povratak, onda je to od ove ekipe. Ništa nije napisano i, čak i ako imamo veliki minus, pokušaćemo da damo sve od sebe da sutra pobijedimo”, istakao je Mateo.

Na pitanje ko će nadoknaditi izostanak suspendovanih Deka i Jabuselea,  on odgovara da je svaka opcija moguća, ali najlogičnije je da uz Hezonju tu igra Korneli.

“Povremeno, čak i Rudi, koji umije u nekom trenutku da se ‘preruši’ u četvorku. Takođe Abalde… Cijenim sve opcije, ali neću tačno da kažem šta ćemo da uradimo”, rekao je trener Reala.

 

Redakcija

Recent Posts

Mičel odveo Kavse na megdan Bostonu

Košarkaši Klivlenda Kavalirsa izborili su plasman u polufinale plej-ofa NBA lige Istočne konferencije. Kavsi su…

1 sat ago

UVIJEK STE SE PITALI KOG JE PORIJEKLA PREZIME BRUNCLIK, ISPLIVALI SVI DETALJI

Naša poznata pevačica Zorica Brunclik jedna je od većih umetnika sa ovih prostora. Uvek smo…

3 sata ago

Kako se riješiti sijedih vlasi bez farbanja: Ovaj sastojak čini čuda

Zaboravite farbanje. Postoji jedan jednostavan trik i tajni sastojak iz kuće za pokrivanje sijedih vlasi…

3 sata ago

U ponedjeljak južina, ali još većinom suho, barem djelomice sunčano

Južinu, toplinu te većinom suho i djelomice sunčano vrijeme već od utorka zamjenjuje promjenjivo i…

3 sata ago

Liverpul slavio protiv Totenhema, petarda Čelsija

U posljednjoj današnjoj utakmici 36. kola englskog Premijeršipa, fudbaleri Liverpula se u derbiju savladali Totenhem…

3 sata ago

Tuzlanka Šejla Zonić ide direktno u naredni krug: Svi se zaledili kad je otpjevala “Dvije su se vode zavadile”

Sestrična Kemala Malovčića važi za jednog od favorita za pobjedu u ovoj sezoni “Zvezda Granda”…

4 sata ago