Categories: Ostalo

Najkontroverzniji intervju postaje film / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Epa / Princ Andrew

Film ‘Scoop’ posljednji je u nizu Netflixovih projekata koji je ukrao svu našu pažnju. Film je adaptacija knjige Sama McAlistera  ‘Scoops: Iza kulisa BBC-jevih najšokantnijih intervjua’ u kojoj ona detaljno opisuje što se dogodilo iza kulisa intervjua koji mnogi smatraju posljednjim čavlom u lijesu  uloge u javnosti princa Andrewa.

Netflix je otkrio da je angažirao Gillian Anderson da glumi bivšu voditeljicu BBC-jevih vijesti Emily Maitlis.

Intervju iz studenog 2019.

Osramoćenog člana kraljevske obitelji glumit će Rufus Sewell, dok se Billie Piper i Keeley Hawes pridružuju glumačkoj ekipi u ulogama TV producenta Sama McAlistera koji je dogovarao i osigurao intervju te Andrewove bivše privatne tajnice Amande Thirsk.

Nakon emitiranja intervjua u studenom 2019., princu Andrewu je zabranjeno pojavljivanje na javnim događajima s kraljevskom obitelji (osim onih na kojima se mogao pojaviti u privatnom svojstvu poput sprovoda svoje majke), lišen je mnogih pokroviteljstava, ali i korištenja počasne titule ‘Njegovo Kraljevsko Visočanstvo’.

Video: Prince Andrew & the Epstein Scandal: The Newsnight Interview – BBC News

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Film će režirati Philip Martin, dobitnik Emmyja i BAFTA-e, Hilary Salmon i Radford Neville producirat će ga za The Lighthouse, a Sanjay Singhal za Voltage TV.

Priča je to o putu žene koja se probila kroz establišment Buckinghamske palače kako bi se dokopala ulova desetljeća koji je u konačnici doveo do katastrofalnog pada kraljičinog ‘omiljenog sina'”, stoji u opisu filma, a prati apsolutno svaki korak ovog povijesnog intervjua – od veta u palači i probijanja do najužeg kruga princa Andrewa, preko pregovora o visokim ulozima i užarenih proba pa sve do samog intervjua koji ostavlja bez teksta.

U intervjuu za koji je Andrew navodno vjerovao da je prošao dobro prije nego što je emitiran, princ je pokušao očistiti svoje ime nakon povezanosti s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom i optužbama za seksualni napad, a koje je protiv njega iznijela jedna od Epsteinovih žrtava – Virginia Guiffre.

Bez kajanja

Britanski su gledatelji s užasom gledali kako princ nije uspio izraziti nikakvo kajanje zbog svog prijateljstva s Epsteinom koje se nastavilo i nakon njegove osude, suosjećanja sa žrtvama ili bilo kakvog adekvatnog objašnjenja zašto se nastavio družiti s njim.

“Oduševljen sam što ću režirati ovaj film za Netflix i, zajedno s izvanrednom glumačkom postavom, na filmsko platno prenijeti insajderski izvještaj Sama McAlistera. Strelovito, nemilosrdno i kinematografski, želim publiku staviti u slijed događaja koji oduzimaju dah i koji su doveli do intervjua s princem Andrewom te ispričati priču o potrazi za odgovorima u svijetu nagađanja i različitih sjećanja. To je film o moći, privilegijama i različitim perspektivama te o tome kako je li nešto istina prosuđujemo na temelju toga je li se dogodilo u blještavim palačama ili visokotehnološkim redakcijama”, poručio je Philip Martin.

Snimanje kreće krajem ovog mjeseca, a zasad još uvijek nije poznato kada bi trebao stići na Netflix.

Redakcija

Share
Published by
Redakcija

Recent Posts

Mekgregor nije isti od meča sa Nurmagomedovim

Trener Američke kikboks akademije Havijer Mendez vjeruje da Konor Mekgregor nije isti od borbe s…

22 minute ago

DOŠLO DO BRUTALNOG SUOČAVANJA: Aneli i Asmin u studiu iznijeli detalje iz njihovog odnosa, on opleo po njenoj majci

Tokom sinoćnje specijalne emisije “Elita”, voditeljka Dušica Jakovljević je ugostila Asmina Durdžića i Aneli Ahmić…

24 minute ago

SEVERINA OPET NA SUDU: U ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje

Pjevačica Severina Vučković i juče je bila na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu, na posljednjem…

1 sat ago

VTK/STK BiH organizirala susrete bh. i libijskih privrednika

Događaju su prisustvovali predstavnici više od 60 kompanija iz obje zemlje. U Državi Libiji je…

2 sata ago

Redovni porez na ekstraprofit donio bi EU proračunu oko 100 mlrd eura – istraživanje

Redovni porez na ekstraprofit donio bi EU proračunu oko 100 mlrd eura ilustracijaFoto: - /…

2 sata ago

Radnik i SFK 2000 Sarajevo u Zenici igraju za trofej u Kupu

Trening centar N/FS BiH u Zenici biće domaćin finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine za…

2 sata ago