Categories: Lifestyle

Prostor za miran san i bezbrižno odrastanje: Kako ukrasiti sobu za bebu

Jedna od najvećih radosti koja slijedi nakon saznanja da ste u drugom stanju jeste proces planiranja, smišljanja, pregledanja i beskrajnog uživanja u ljepotama svega dječijeg i minijaturnog, a osim slatke odjeće prva stvar na toj listi je uređenje dječije sobe. Na vama je da stvorite raj za svoju bebu, gdje ćete provoditi najveći dio vremena dok uživate u upoznavanju i prvim zajedničkim momentima

IGRAJTE SE BOJAMA

Odabir boja za bebinu sobu mogao bi vam biti lak u zavisnosti od toga da li imate dječaka ili djevojčicu. Mnogi ljudi vole da se drže tradicionalnih boja, plava za dječaka i ružičasta za djevojčicu. Ukoliko želite nešto drugačije, predlažemo da odaberite neutralnu boju poput bijele, crne, sive, smeđe, bež, slonovače ili tamnocrvene. Nakon toga, bazirajte se na detalje u naglašenim bojama kao što su posteljina, zidni dekor, lampe i drugi akcentni namještaj i ukrasi. Možete se odlučiti za kombinaciju ružičaste i bijele, mornarsko plave i bijele ili i sive, žute i tamnoplave.

PRAKTIČAN NAMJEŠTAJ

Odabir namještaja za sobu vaše bebe ne mora biti super težak, važno je da je praktičan, a kada se odlučite za pravu boju zidova, namještaj je tu samo da nadogradi cjelokupan izgled. Ono na šta biste se trebali bazirati jesu komoda, krevetac, sto za presvlačenje i stolica za ljuljanje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







NE PLAŠITE SE UZORAKA

Uzorci mogu dodati ćudljiv štih vašoj dječijoj sobi. Postoji mnogo uzoraka svečanih zavjesa koje možete izabrati kako biste unijeli nešto osobnosti u sobu vaše bebe. Naprimjer, možete uskladiti uzorke zavjesa s posteljinom i jastucima s naglaskom. Ovo je klasičan izgled koji nikada ne izlazi iz mode. Najbolji su svevremenski uzorci koji će upotpunjavati sobu kako vaše dijete raste.

 

DODACI ZA BOLJE RASPOLOŽENJE

Za stvaranje pravog raspoloženja ključan je dekor u sobi. Nakon što ste ofarbali zidove i ubacili namještaj, vrijeme je da odlučite koji će od dodataka najbolje funkcionirati u prostoru. Tepisi su sjajan način da dječijoj sobi dodate dašak boje, uzorka ili čak teksture.  Naprimjer, ako ste se odlučili za nautičku temu za sobu i želite stvoriti opušteno raspoloženje kanalizirajući umirujuće plave nijanse oceana, odabir tepiha koji ide uz temu je savršen. Na kraju, predmeti kao što su deke od flisa i umjetnička djela omogućavaju vam da stvorite savršenu atmosferu za mališane, a kako rastu ili prerastaju dodatke, uvijek možete zajedno potražiti nove, koji će vam pomoći da usrećite svoje dijete i da njihov prostor bude savremen u skladu s njegovim potrebama.

 

 

The post Prostor za miran san i bezbrižno odrastanje: Kako ukrasiti sobu za bebu appeared first on Azra Magazin.

Redakcija

Share
Published by
Redakcija

Recent Posts

Nakon Ćirkovićeve, zlato i za Kuluhovu i Šadrinu

BEOGRAD - Srpska reprezentativka u boksu Kristina Kuluhova donijela je Srbiji treće zlato na Evropskom…

1 sat ago

PREMIJER FBiH I MINISTRI: Ko sve dobija nove limuzine od po 150 hiljada KM

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/screen-shot-04-26-24-at-0721-pm.png","full":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/screen-shot-04-26-24-at-0721-pm.png","caption":"","bg":"363c47"}] Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 31. sjednici, održanoj 8. aprila 2024. godine, donijela…

1 sat ago

NAKON HITA “DAO SAM TI DUŠU” NESTAO: Ovako Alen izgleda danas

Alen Slavica svojim baladama i glasom žario je i palio nekadašnjom Jugoslavijom. Sa 13 godina…

2 sata ago

njegova izvanredna ljekovita svojstva su pravi poklon prirode

Kako podstiče stvaranje žuči i snižava nivo holesterola, korijen maslačka se u tradicionalnoj indijskoj medicini…

2 sata ago

JELENA TOMAŠEVIĆ: Zvale su žene da zakažu pregled kod njenog muža

Glumac Ivan Bosiljčić igrao je lik ljekara u seriji “Urgentni centar”, a on se našao…

3 sata ago