in

Prostor za miran san i bezbrižno odrastanje: Kako ukrasiti sobu za bebu

Prostor za miran san i bezbrižno odrastanje: Kako ukrasiti sobu za bebu
Slatka-Tajna.Eu

Jedna od najvećih radosti koja slijedi nakon saznanja da ste u drugom stanju jeste proces planiranja, smišljanja, pregledanja i beskrajnog uživanja u ljepotama svega dječijeg i minijaturnog, a osim slatke odjeće prva stvar na toj listi je uređenje dječije sobe. Na vama je da stvorite raj za svoju bebu, gdje ćete provoditi najveći dio vremena dok uživate u upoznavanju i prvim zajedničkim momentima

IGRAJTE SE BOJAMA

Odabir boja za bebinu sobu mogao bi vam biti lak u zavisnosti od toga da li imate dječaka ili djevojčicu. Mnogi ljudi vole da se drže tradicionalnih boja, plava za dječaka i ružičasta za djevojčicu. Ukoliko želite nešto drugačije, predlažemo da odaberite neutralnu boju poput bijele, crne, sive, smeđe, bež, slonovače ili tamnocrvene. Nakon toga, bazirajte se na detalje u naglašenim bojama kao što su posteljina, zidni dekor, lampe i drugi akcentni namještaj i ukrasi. Možete se odlučiti za kombinaciju ružičaste i bijele, mornarsko plave i bijele ili i sive, žute i tamnoplave.

PRAKTIČAN NAMJEŠTAJ

Odabir namještaja za sobu vaše bebe ne mora biti super težak, važno je da je praktičan, a kada se odlučite za pravu boju zidova, namještaj je tu samo da nadogradi cjelokupan izgled. Ono na šta biste se trebali bazirati jesu komoda, krevetac, sto za presvlačenje i stolica za ljuljanje.

NE PLAŠITE SE UZORAKA

Uzorci mogu dodati ćudljiv štih vašoj dječijoj sobi. Postoji mnogo uzoraka svečanih zavjesa koje možete izabrati kako biste unijeli nešto osobnosti u sobu vaše bebe. Naprimjer, možete uskladiti uzorke zavjesa s posteljinom i jastucima s naglaskom. Ovo je klasičan izgled koji nikada ne izlazi iz mode. Najbolji su svevremenski uzorci koji će upotpunjavati sobu kako vaše dijete raste.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

DODACI ZA BOLJE RASPOLOŽENJE

Za stvaranje pravog raspoloženja ključan je dekor u sobi. Nakon što ste ofarbali zidove i ubacili namještaj, vrijeme je da odlučite koji će od dodataka najbolje funkcionirati u prostoru. Tepisi su sjajan način da dječijoj sobi dodate dašak boje, uzorka ili čak teksture.  Naprimjer, ako ste se odlučili za nautičku temu za sobu i želite stvoriti opušteno raspoloženje kanalizirajući umirujuće plave nijanse oceana, odabir tepiha koji ide uz temu je savršen. Na kraju, predmeti kao što su deke od flisa i umjetnička djela omogućavaju vam da stvorite savršenu atmosferu za mališane, a kako rastu ili prerastaju dodatke, uvijek možete zajedno potražiti nove, koji će vam pomoći da usrećite svoje dijete i da njihov prostor bude savremen u skladu s njegovim potrebama.

 

 

The post Prostor za miran san i bezbrižno odrastanje: Kako ukrasiti sobu za bebu appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PUNA KUĆA POKLONA, A TEK DA VIDITE TORTU: Ovako je Viki proslavila 48. rođendan

PUNA KUĆA POKLONA, A TEK DA VIDITE TORTU: Ovako je Viki proslavila 48. rođendan

BILA JE NAJZGODNIJA PINKOVA VODITELJICA: Rodila dijete fudbaleru, odselila se u Ameriku, evo kako sada izgleda

BILA JE NAJZGODNIJA PINKOVA VODITELJICA: Rodila dijete fudbaleru, odselila se u Ameriku, evo kako sada izgleda