Categories: Novosti

Legendarni Tuzlak sa gola Hajduka: Želim Hrvatskoj da budu najbolji na svijetu!

U Splitu su ga od milja zvali Mate. Njegove veze sa Splitom su duboke, a i danas ga cijene kako navijači Hajduka, tako i sportski radnici. Rizah Mešković, bivša legenda Hajduka, Slobode, AZ Alkmaara i jugoslovenske reprezentacije komentarisao je za N1 utakmicu polufinala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine.

”Ovo je slijed velikih rezultata koje je Hrvatska postigla u zadnja tri Svjetska prvenstva. Prije početka prvenstva favoriti su bili Brazil, Belgija, Argentina. Brazila i Belgije nema, a ja bih bio presretan da Hrvatska dva puta zaredom prođe, neka bude i 0:0 pa neka budu penali, a onda se zna ko je šef,” objašnjava Mešković.

Kontinuitet je karakteristika reprezentacije Hrvatske i stoga bi se, poručuje Mešković, sve ostale reprezentacije sa Balkana, trebale ugledati kako se vodi reprezentacija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







”Vidjeli smo da se reprezentativci Hrvatske nisu poslije dobijenih utakmica falili… što se dogodilo Srbiji i oni su time sebi napravili medvjeđu uslugu. Trebali su raditi u miru. Stoga, nije slučajno da je Hrvatska tu gdje jeste, sa mogućnošću da bude i svjetski prvak,” smatra Mešković.

Facebook – Rizah Mešković u društvu Piplice i Barbareza

Obzirom da je Rizah Mešković jedan od najuspješnijih golmana u bivšoj Jugoslaviji koji je uspio sačuvati svoj gol više od 740 minuta, posebnu pažnju pridaje golmanu Livakoviću:

”Hrvatska ima super golmana koji je i doveo Hrvatsku u sljedeću rundu takmičenja. Činjenica je s druge strane da iza svega stoji trener koji puno ne priča, a puno radi. Takav način rezultira kvalitetnim rezultatima. Kapa dole Daliću za dosadašnji uspjeh. Želim im svu sreću da budu i najbolji na svijetu!”

Mešković ističe i Luku Modrića koji je povezao sve konce, kako kaže, i to neprimjetno bez velikih poteza, ali ritam i sve što treba da se uradi Modrić odradi, te svojom iskrom ”pali sve”.

Svi ljubitelji sporta s nestrpljenjem očekuju polufinalnu utakmicu koja počinje u 20 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Redakcija

Recent Posts

Ove vrste voća bismo trebali jesti svake sedmice

Uz konzumiranje voća povezuje se mnogo zdravstvenih dobrobiti. Nutricionista Lon Ben-Asher izdvojio je najbolje vrste…

2 minute ago

Vijest koja je uzburkala javnost, Jelena ostala bez imovine: Otkrivamo sve detalje Karleušinog razvoda

Razvod Jelene Karleuše desi se davno a ovo su svi detalji Kada su se 2005.…

22 minute ago

Raiffeisen krediti za energetsku efikasnost

Kredit za adaptaciju/rekonstrukciju stambene jedinice uz energetsku efikasnost Kredit za kupovinu postojeće stambene jedinice sa…

39 minuta ago

Inter već kuje plan za narednu sezonu

Inter je proslavio Skudeto, a sada se polako okreće narednoj sezoni. ''Neroazuri'' su već dogovorili dva…

49 minuta ago

Policija rastjerala prosvjed za Gazu pred Sorbonom

Studenti prosvjedovali pred SorbonomFoto: Sarah Meyssonnier / REUTERSPolicija je rastjerala desetke prosvjednika koji su kampirali…

50 minuta ago