in

Legendarni Tuzlak sa gola Hajduka: Želim Hrvatskoj da budu najbolji na svijetu!

Slatka-Tajna.Eu

U Splitu su ga od milja zvali Mate. Njegove veze sa Splitom su duboke, a i danas ga cijene kako navijači Hajduka, tako i sportski radnici. Rizah Mešković, bivša legenda Hajduka, Slobode, AZ Alkmaara i jugoslovenske reprezentacije komentarisao je za N1 utakmicu polufinala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine.

”Ovo je slijed velikih rezultata koje je Hrvatska postigla u zadnja tri Svjetska prvenstva. Prije početka prvenstva favoriti su bili Brazil, Belgija, Argentina. Brazila i Belgije nema, a ja bih bio presretan da Hrvatska dva puta zaredom prođe, neka bude i 0:0 pa neka budu penali, a onda se zna ko je šef,” objašnjava Mešković.

Kontinuitet je karakteristika reprezentacije Hrvatske i stoga bi se, poručuje Mešković, sve ostale reprezentacije sa Balkana, trebale ugledati kako se vodi reprezentacija.

”Vidjeli smo da se reprezentativci Hrvatske nisu poslije dobijenih utakmica falili… što se dogodilo Srbiji i oni su time sebi napravili medvjeđu uslugu. Trebali su raditi u miru. Stoga, nije slučajno da je Hrvatska tu gdje jeste, sa mogućnošću da bude i svjetski prvak,” smatra Mešković.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Facebook – Rizah Mešković u društvu Piplice i Barbareza

Obzirom da je Rizah Mešković jedan od najuspješnijih golmana u bivšoj Jugoslaviji koji je uspio sačuvati svoj gol više od 740 minuta, posebnu pažnju pridaje golmanu Livakoviću:

”Hrvatska ima super golmana koji je i doveo Hrvatsku u sljedeću rundu takmičenja. Činjenica je s druge strane da iza svega stoji trener koji puno ne priča, a puno radi. Takav način rezultira kvalitetnim rezultatima. Kapa dole Daliću za dosadašnji uspjeh. Želim im svu sreću da budu i najbolji na svijetu!”

Mešković ističe i Luku Modrića koji je povezao sve konce, kako kaže, i to neprimjetno bez velikih poteza, ali ritam i sve što treba da se uradi Modrić odradi, te svojom iskrom ”pali sve”.

Svi ljubitelji sporta s nestrpljenjem očekuju polufinalnu utakmicu koja počinje u 20 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Addiko Bank Sarajevo se pridružila projektu USAID Turizam

ŠTIKLE, DUGA KOSA, MINI ŠORTS I SVILENE ČARAPE: Ognjen Amidžić obučen kao žena, odmah reagovala i Lepa Brena