Categories: Estrada

NAJVEĆA REGIONALNA MANIFESTACIJA “MAC” NAJAVILA POVRATAK: Poznato vrijeme i mjesto održavanja

Music Awards Ceremony (MAC), jedinstvena manifestacija dodjele muzičkih priznanja koja je u prva dva izdanja okupila više od 450 poznatih iz cijelog regiona i bila emitovana na čak sedam TV stanica sa nacionalnom frekvencijom u šest država, vraća se na velika vrata i to novim konceptom koji, uz najsavremeniju produkciju i zahtjevne audio-vizuelne elemente, donosi dva dana nezaboravnih nastupa omiljenih izvođača sa ovih prostora. 

Manifestacija koju smo željno iščekivali, Music Awards Ceremony (MAC) u organizaciji Skymusic-a, jednom će okupiti creme de la creme regionalne muzičke scene, najeminentnija imena regionalne scene, i to 25. i 26. januara u Štrak Areni – nastupi predstavnika muzičke elite pop, alternativne pop, rock, rap, world music i narodne muzike rezervisani su za prvi dan manifestacije, dok će najveće muzičke ikone trap, drill i urban pop muzike nastupiti drugog dana ceremonije. 

Novi koncept ceremonije koja je, ujedinjujući sve muzičke žanrove ujedinila i čitav region, predstavljen je u LIVE uključenju na Instagram profilu MAC-a, gdje su izvođači koji su u prethodnim izdanjima osvojili neke od nagrada nominovali svoje favorite, izvođače i numere koji su po njihovom mišljenju u posljednjih godinu dana ostavili neizbrisiv trag i najviše doprinijeli razvoju muzičke industrije na ovim prostorima. 

Tako se na jednom mjestu našlo čak 20 muzičkih zvijezda sa ovih prostora, među kojima su i Nina Badrić, Angellina, Gazda Paja, Karolina Gočeva, Lena Kovačević, Aleksandra Radović, Rasta, Breskvica, Voyage, Tropico Band, Magla Band i Nevena Božović, koji su pratioce nagradili poklon ulaznicama za najveći muzički događaj u regionu. Najveće iznenađenje bila su nenajavljena uključenja direktno nominovanih izvođača – Konstrakte, Hiljsona Mandele, Seksija iz Crnog Ceraka, Lackua, Sare Jo, Edite i Nuccija zbog čega je LIVE umjesto predviđenih sat vremena trajao duplo duže. 

Lexington band, koji je 2019. godine za numeru „Bosanka“ dobio priznanje za najbolju pop numeru, učestovao je u nominacijama za MAC nagrade 2023, a od svojih kolega, predložili su: Aleksandru Prijović sa numerom „Zvuk tišine“, Sašu Kovačevića sa numerom „Lažu te lažu“ i Peđu Jovanovića sa numerom „Mila“. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Izvođačica koji je napravila bum na muzičkoj sceni ne samo regiona već i šire, srpska umjetnica Konstrakta, uključila se u LIVE dok je šetala psa, vidno raspoložena. Ona je u svoje favorite za MAC nagradu svrstala Džipsii-ja sa numerom „Ponekad“, Zoe Kidah sa numerom „Bejbe“ i Mimi Mercedez sa numerom „Dajivé Komì“. Specijalno za ovu priliku Konstrakta je otkrila da evrovizijska numera kojom je pokorila Evropu dobija i svoju verziju na letonskom jeziku. 

Jedan od najpopularnijih i najslušanijih izvođača na području cijelog Balkana, Mihajlo Veruović Voyage uključio se u LIVE direktno iz studija, gdje kako kaže, privodi kraju svoj novi album, koji je u fazi miksa. „Album će se zvati Evropol“, rekao je on i ekskluzivno za sve pratioce otkrio prve stihove pjesme sa novog albuma koje će publika tek imati priliku da čuje, a koji glase: „U bloku su favele, oko nas je bijeli grad“. Njegov izbor za trku za najprestižnije muzičke nagrade pao je na Henny i numeru “Martini“, Zeru sa numerom „Baraba“ i Anastasiju Ražnatović i numeru „Ubica“. 

Više od 400 hiljada fanova iz čitavog regiona imalo je priliku da uživo prati prve nominacije, a da za ovaj događaj vlada veliko interesovanje govori podatak da je tokom trajanja LIVE-a ostavljeno više od 20 hiljada komentara. Kako bi prvi krug glasanja trebalo ubrzo da počne, organizatori su pozvali fanove da i ubuduće prate zvanične kanale manifestacije, ostavljajući prostor za još jedan ogroman iskorak u odnosu na prethodna dva izdanja – mogućnost da im se i samima pruži prilika da predlože svoje favorite za MAC nagrade 2023.

Redakcija

Recent Posts

JOVANA JOKSIMOVIĆ JE SKINULA 25 KILOGRAMA Napunila 43 godine i izgleda besprekorno: Ovo je njena tajna

Voditeljka Jovana Joksimović nedavno je napunila 43 godine, a svi se pitaju koja je tajna…

4 minute ago

Šta je zlatna krv koju u svijetu imaju samo 43 osobe?

Dugo se vjerovalo da je najrjeđa krvna grupa AB grupa, ali to nije istina. Prije…

17 minuta ago

Vozač autobusa koji je išao iz Sarajeva za Hamburg pronašao novčanik pun novca i vratio ga vlasniku

Vozač autobusa, koji je 8. maja putovao na relaciji Sarajevo- Hamburg, pronašao je izgubljeni novčanik…

18 minuta ago

NJEGA BI DŽEJLA BIRALA ZA MENTORA: Drugi izbor šokirao

Popularna pjevačica Džejla Ramović prije nekoliko godina je pobijedila u “Zvezdama Granda” i od tada njena karijera…

1 sat ago

BOŠNJACI PONOVO NEUJEDINJENI: Hoće li negator genocida postati načelnik Srebrenice?

Česta fraza koju bošnjački političari koriste u javnom prostoru je kako treba ostaviti lične interese…

1 sat ago

Ramos napušta Evropu

Veteran Sevilje i legenda španske reprezentacije Serhio Ramos na kraju sezone napustit će klub iz…

2 sata ago