Categories: Biznis

U Tešnju otvoren PIT Adria Summit 2022

Konferenciju su otvorili načelnik općine Tešanj Suad Huskić, direktor TRA – Tešanjska Razvojna Agencija Edin Ibrahimović, predsjednik Privredne komore FBiH – Mirsad Jašarpašić i direktor Targer-a Tarik Kadrispahić.

PIT Adria Summit je okupio vodeće kompanije i stručnjake, od Njemačke, Slovenije Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Preko 200 učesnika iz 80 kompanija tokom dva dana ima priliku za učenje, razmjenu iskustava, novih saznanja i poznanstava. Osim stručnih izlaganja i expertskih panela, učesnike očekuje puno pozitivne energije, proaktivnosti, networkinga i poklona iznenađenja kao i svečana večera sa zabavnim programom.

Teme u fokusu Summit-a su  ljudi i procesi, kako zaustaviti egzodus radnika, šta kompanije mogu učiniti da zadrže najbolje zaposlenike, kako procesi digitalizacije i automatizacije unapređuju produktivnost i konkurentnost, kako ovi procesi doprinose u ostvarivanju boljih radnih uvjeta u pogonima i mnoge druge.

U panelima i izlaganjima na ove teme učestvuju ključni privrednici iz regiona i kompanije koje nose ove procese više od 30 godina.

Konferencija obrađuje teme koje su neraskidivo vezane za aktuelni momenat proizvodnje, kao npr. poduzetništvo, inovativnost, organizacija, Lean i efikasnost, SCM – Suplly Chain Management, održavanje, kvalitet.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Brojni predavači, panelisti, sponzori i učesnici iz svih zemalja regije će svojim prisustvom potvrditi da je Adria regija  bila i biće i dalje izvrsna proizvodna lokacija pogodna za investiranje i razvoj. Jer ova regija ima ljude, tradiciju, znanje, energiju i resurse neophodne za ubrzan razvoj privrede.

Ono što je upitno, jeste sistem i organizacija ovih resursa, i zato je summit tu, da donese rješenja i ideje koja će pomenute resurse još bolje ustrojiti s ciljem inovativnijeg i produktivnijeg poslovanja.

Pored gostiju i eksperata iz zemalja Adria regije, tu su ovaj put i predavači i gosti iz drugih zemalja. Key note govornik će biti profesor Christoph Roser, ekspert za Lean i proizvodni menadžment. Čovjek koji je znanje sticao u kompanijama poput Toyota, McKinsey ili Bosch, a trenutno je jedan od najznačajnih autora tekstova na temu organizacija proizvodnje preko svog web portala allaboutlean.com.

Redakcija

Recent Posts

Nisu me poljuljali naručeni tekstovi

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je danas da je za njega, taj klub iznad…

55 minuta ago

Pavliček: Ni u kakvoj kombinaciji ne idemo s HDZ-om

Za idući tjedan najavljen je nastavak pregovora HDZ-a i Domovinskog pokreta. Nastavak pregovora u ponedjeljak…

56 minuta ago

Kako zaštititi krompir od krompirovog moljca?

Na vrijeme zaštite svoj krompir od krompirovog moljca, sajetuju na Instagram stranici tragbiljke. "Baštovani misle…

2 sata ago

“Nije dozvoljavao Đini da nosi brushalter” Melina otkrila nepoznate detalje iz porodice Džinović, pa se dotakla odnosa Harisa i kćerke

Haris i Melina Džinović, jedan od najpoznatijih estradnih parova, riješili su da stave tačku na…

3 sata ago

Grčka predala olimpijski plamen organizatorima Igara u Parizu 2024

Plamen ovogodišnjih ljetnjih Olimpijskih igara u Parizu zvanično je uručen francuskim organizatorima na stadionu gdje…

3 sata ago

SVJEDOČANSTVO USTRAJNOSTI U DOBRU: Svečano otvoren Islamski centar ‘Sultan Ahmed’ u Zenici

Islamski centar "Sultan Ahmed" u Zenici danas je svečano otvoren u okviru manifestacije "Dani vakufa",…

3 sata ago