in

U Tešnju otvoren PIT Adria Summit 2022

U Tešnju otvoren PIT Adria Summit 2022
Slatka-Tajna.Eu
U Tešnju otvoren PIT Adria Summit 2022

Konferenciju su otvorili načelnik općine Tešanj Suad Huskić, direktor TRA – Tešanjska Razvojna Agencija Edin Ibrahimović, predsjednik Privredne komore FBiH – Mirsad Jašarpašić i direktor Targer-a Tarik Kadrispahić.

PIT Adria Summit je okupio vodeće kompanije i stručnjake, od Njemačke, Slovenije Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Preko 200 učesnika iz 80 kompanija tokom dva dana ima priliku za učenje, razmjenu iskustava, novih saznanja i poznanstava. Osim stručnih izlaganja i expertskih panela, učesnike očekuje puno pozitivne energije, proaktivnosti, networkinga i poklona iznenađenja kao i svečana večera sa zabavnim programom.

Teme u fokusu Summit-a su  ljudi i procesi, kako zaustaviti egzodus radnika, šta kompanije mogu učiniti da zadrže najbolje zaposlenike, kako procesi digitalizacije i automatizacije unapređuju produktivnost i konkurentnost, kako ovi procesi doprinose u ostvarivanju boljih radnih uvjeta u pogonima i mnoge druge.

U panelima i izlaganjima na ove teme učestvuju ključni privrednici iz regiona i kompanije koje nose ove procese više od 30 godina.

Konferencija obrađuje teme koje su neraskidivo vezane za aktuelni momenat proizvodnje, kao npr. poduzetništvo, inovativnost, organizacija, Lean i efikasnost, SCM – Suplly Chain Management, održavanje, kvalitet.

Brojni predavači, panelisti, sponzori i učesnici iz svih zemalja regije će svojim prisustvom potvrditi da je Adria regija  bila i biće i dalje izvrsna proizvodna lokacija pogodna za investiranje i razvoj. Jer ova regija ima ljude, tradiciju, znanje, energiju i resurse neophodne za ubrzan razvoj privrede.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ono što je upitno, jeste sistem i organizacija ovih resursa, i zato je summit tu, da donese rješenja i ideje koja će pomenute resurse još bolje ustrojiti s ciljem inovativnijeg i produktivnijeg poslovanja.

Pored gostiju i eksperata iz zemalja Adria regije, tu su ovaj put i predavači i gosti iz drugih zemalja. Key note govornik će biti profesor Christoph Roser, ekspert za Lean i proizvodni menadžment. Čovjek koji je znanje sticao u kompanijama poput Toyota, McKinsey ili Bosch, a trenutno je jedan od najznačajnih autora tekstova na temu organizacija proizvodnje preko svog web portala allaboutlean.com.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DODIK IMA ČETIRI DELEGATA U DOMU NARODA PS BiH: Presudili glasovi za Vojina Mijatovića i nevažeći listić PDP-a

DODIK IMA ČETIRI DELEGATA U DOMU NARODA PS BiH: Presudili glasovi za Vojina Mijatovića i nevažeći listić PDP-a

JANJUŠ NE ŠTEDI RIJEČI: Bivši zadrugar komentarisao odnos Cara i Maje, pa spomenuo i Takija

JANJUŠ NE ŠTEDI RIJEČI: Bivši zadrugar komentarisao odnos Cara i Maje, pa spomenuo i Takija